Maratonforhandlinger i Norwegian: Dyb tavshed

Strejken i Norwegian er gået ind i sit 11. døgn. Der er stadig inden løsning, men ifølge norske medier skulle et nyt udspil være på forhandlingsbordet. Ingen ønsker dog at blive konkrete.
Parterne forhandler stadig i den nu 11-døgn lange konflikt mellem Norwegian og piloterne. Et nyt tilbud skulle, ifølge norske medier, være på bordet.
Parterne forhandler stadig i den nu 11-døgn lange konflikt mellem Norwegian og piloterne. Et nyt tilbud skulle, ifølge norske medier, være på bordet. Erik Refner / Scanpix arkiv

Her hvor den sejlivede konflikt mellem Norwegian og de skandinaviske piloter har bevæget sig ind sit 11. døgn, er der stadig ingen løsning i sigte. Parterne er dog endnu på talefod.

Advokater i  Norwegian og fagforeningen Parat brugte i går på at udarbejde et nyt tilbud, som Parat har brugt natten på at forholde sig til, skriver norske NRK.

Ingen vil dog her til morgen kommentere, hvad tilbuddet handler om, men kommunikationschef i Parat, Arve Sigmundstad, bekræftede sent i går aftes over for E24, at forhandlingerne fortsætter.

- Forhandlingsudvalgene sidder nu og prøver at finde løsninger på det, der er en virkelig vanskelig arbejdskonflikt, som ikke bare rammer flere tusinde ansatte, men også titusindvis af passagerer. Alle lægkager til medierne om fremskridt og realiteter i de forhandlinger, der kører, bidrager kun til at skabe støj og forstyrre det tillidsforhold, parterne er afhængige af, for at kunne finde gode løsninger til gavn for både ansatte, ledelse og passagerer. Det er ingen tjent med, sagde Arve Sigmundstad.

Strejken blev udvidet markant i sidste uge, da 700 piloter nedlagde arbejdet. Indtil nu har omkring 200.000 passagerer været ramt af konflikten, der - ifølge E24 - koster imellem 10 og 70 millioner om dagen.

I sidste uge sagde topchef for Norwegian Bjørn Kjos på et pressemøde, at selskabet har 2,1 milliard i egenkapital og derfor "en vis overlevelsesevne," men tilføjede også:

-Der findes en lang liste over flyselskaber, der er blevet slået ihjel af fagforeninger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.