Manu Sareen om ministertid: Jeg var ved at brække mig over mig selv

Den tidligere minister Manu Sareen mener at der er en syg politisk kultur på Christiansborg. Han står nu frem og fortæller om sin tid i den tidligere regering.
Det var ikke let for Manu Sareen at være minister. Han mener, at der er en syg kultur på Christiansborg.
Det var ikke let for Manu Sareen at være minister. Han mener, at der er en syg kultur på Christiansborg. Liselotte Sabroe, Scanpix

Det er ikke kun en god pension, der følger med ministerposten. For tidligere minister Manu Sareen fulgte der også en dårlig fornemmelse i maven med. En følelse han i høj grad giver den politiske kultur i Folketinget skylden for.

Det gør han i et længere interview i Politiken.

- Der er en frygtelig politisk kultur. Det har Alternativet i den grad ret i. Der er en syg politisk kultur derinde, som jeg virkelig havde svært ved at navigere i, fortæller Manu Sareen til Politiken.

Specielt svært havde han ved ikke at kunne sige tingene, som han så dem. Specielt i sagen om minimumsnormeringer havde han det svært.

- Jeg var ved at brække mig over mig selv, over at jeg ikke kunne svare og sige tingene, som de var, fortæller Manu Sareen.

Han forklarer, hvordan han som minister var nødt til at gå imod sin egen overbevisning og fortælle, at det er en dårlig ide med et minimum for, hvor mange voksne der skal være i en daginstitution.

- Der ville jeg bare gerne have sagt: Jeg vil gerne have minimumsnormeringer, fordi det er en rigtig god idé, men der er bare ikke penge til det lige nu. Men jeg endte med at svare, at minimumsnormeringer også kan gå hen og blive maksimumsnormeringer og alt muligt andet. Det var bare sådan: Come on, hold nu op, siger Manu Sareen.

Ifølge den tidligere minister er det alt for svært at være ærlig i politik. Når han prøvede oplevede han, at det blev udnyttet og han fik mange dårlige sager.

Noget af det, som Manu Sareen har hørt mest for, var skolereformen, dagpengereformen og den radikale skattepolitik. Selv er han dog mest ked af asylstramningerne, som han kalder en plet på sit cv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.