Mangler sexlysten? Her er vitaminet, der kan får den tilbage

Når de mørke tider sætter ind, svinder sexlysten. Men der er et vitamin, der kan hjælpe dig.
Den mørke årstid får desværre sexlysten til at falde hos mange - selv om det i princippet skulle være en ideel tid til at hygge sig under dynen ...
Den mørke årstid får desværre sexlysten til at falde hos mange - selv om det i princippet skulle være en ideel tid til at hygge sig under dynen ... Foto: SCANPIX arkiv

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Sexlysten har en tendens til at falde i takt med årstiden. De mørke tider gør os mere trætte og uoplagte, men der findes heldigvis råd for, hvad vi kan gøre for at øge vores sexlyst i de mørke tider.

Disse faktorer afgør, om dit parforhold er lykkeligt: Læs mere på femina.dk

- Der er mange, der bliver deprimerede og tungsindige, når mørket sætter ind. Det skyldes at vores melatoninniveau, kroppens søvnhormon, falder. Det kan få mange til at miste energien, og det kan igen resultere i nedsat sexlyst. Når vi kommer ind i vinterhalvåret, får vi mindre af de vigtige solstråler, solstrålerne forsyner os med D-vitamin, og det gør underværker for vores testosteronniveau og testosteronet og sexlysten hænger sammen, forklarer sexolog Bianca Schmidt til KK.no.

Lysten falder til bundniveau i december

En undersøgelse fra Medical University of Graz i Østrig viste at D-vitaminniveauet påvirker vores sexlyst og testosteronniveau. En undersøgelse fra Universitetet i Tromsø har ligeledes påvist sammenhængen mellem D-vitamin og sexlysten.

Undersøgelsen viste også, at kvinders sexlyst hænger tæt sammen med de mørke tider. Lysten falder til bundniveau i december, når det er mørkest. Særligt kvinders seksuelle lyst følger lyset, viste studiet.

Det skal du ikke gøre lige efter sex: Læs mere på Q.dk

- D-vitamin-lagrene er hos mange i bund, når solen forsvinder, og når huden ikke eksponeres for sollys, forsvinder der endnu mere. Derfor er det også værd at tage et tilskud D-vitamin, hvis du føler, at lysten helt er forsvundet, siger Bianca Schmidt og fortsætter.

- Men sørg også for at bruge de mørke tider til at gøre det hyggeligt og romantisk. Tænd stearinlys, og hyg jer under de varme tæpper. Og tage gerne på en ferie sydpå, så du kan få stabiliseret dit melatoninniveau og få øget hudens D-vitamin produktion. Derudover er det også godt for parforholdet at tage på en romantisk rejse sydpå, slutter Bianca Schmidt

Den virkelige grund til I ikke har sex: Læs mere på femina.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.