Mange udnytter supermarkeders fejl: Gør du?

Mange danskerne stikker pengene i lommen, hvis de får for meget tilbage ved kassen i supermarkedet. Hvad gør du? Deltag i afstemningen nederst i artiklen.
27 procent af danskerne har indenfor de seneste fem år stukket pengene i lommen og skyndt sig væk, hvis de har opdaget på bonen, at de har fået for meget tilbage.
27 procent af danskerne har indenfor de seneste fem år stukket pengene i lommen og skyndt sig væk, hvis de har opdaget på bonen, at de har fået for meget tilbage. Foto: Iris/arkiv

Ville du gøre opmærksom på det, hvis du fik for mange penge tilbage, når du betaler ved kassen i supermarkedet.

27 procent af danskerne har minimum én gang inden for de seneste fem år svaret ‘Jeg beholder pengene og skynder mig væk uden at sige noget'. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

- For mange forbrugere hører det ind under hverdagens små sejre, når man får for meget retur eller betaler mindre, end varen er prissat til. Forbrugerne er vant til, at et tilbud eksempelvis ikke går rigtigt ind, og at man derfor betaler for meget. Når man pludselig nyder godt af fejlen, føler man sig lidt heldig, siger Jeppe Trolle Linnet, forsker i forbrugeradfærd og direktør i Linnet Research, til avisen.

Han peger på, at det samtidig kan spille ind, at det ikke er et konkret menneske, men derimod et system i form af en supermarkedskæde, som man snyder.

Hos Coop, der driver supermarkedskæderne Fakta, Irma, SuperBrugsen og Kvickly, opfordrer man til ærlighed.

- I princippet er det jo tyveri, så jeg synes, man skal gøre opmærksom på det. Det er selvfølgelig vores egen fejl, så det er nok ikke noget, vi kan straffe dig for, men rent moralsk synes jeg, man skal gøre opmærksom på det, siger kommunikationschef Jens Juul til Søndagsavisen.

Men hvad gør du egentlig, hvis kassedamen har givet dig for meget tilbage? Deltag i afstemningen nedenfor.

AFSTEMNING
Gør du opmærksom på fejl i kassen i supermarkedet?
Ville du sige til, hvis du fik for meget tilbage i supermarkedet?
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.