Mand tjente 32 millioner på aktiebrøler

En japansk aktiespekulant var hurtig, da en aktie fejlagtigt var sat til salg alt for billigt. Det tjente han 32 millioner på.
En hurtig aktie-spekulant tjente godt på en fejlhandel.
En hurtig aktie-spekulant tjente godt på en fejlhandel. Foto: Colourbox

En japansk daytrader er af Bloomberg blevet interviewet om sine succes-historier. Blandt de klart største successer var, da en fejl sikrede ham 32 millioner kroner. Det skriver EPN.dk.

Den japanske daytrader vil være anonym på grund af frygt for tyveri eller afpresning. Han går under dæknavnet CIS.

Den 8. december 2005 var han hurtig, da en dealer hos Mizuho Securities satte 610.000 J.Com-aktier til salg for 1 yen (5,3 øre) i stedet for at sælge en aktie til 610.000 yen (32.671,6 kroner).

Fejlen blev opdaget af CIM og få andre. CIM nåede at opkøbe 3.300 aktier i J.Com. Han fortæller, at han tjente 600 millioner yen (32 millioner kroner) på handlen med J-Com-aktier.

En opgørelse fra Bloomberg viser, at CIM ikke var den eneste, der var vågen på det rigtige tidspunkt. Takashi Kotegawa tjente 2 milliarder yen (107 millioner kroner) på sin handel med J.com-aktier den dag.

Mindre god var fejlen for den japanske bank Mizuho Securities, som tabte hele sit kvartalsoverskud på J.com-handlen.

I torsdags skete en lignende fejl herhjemme, da der blev solgt A.P. Møller-Mærsk-aktier grundet en fejlhandel hos Nykredit. Det endte med, at A.P. Møller-Mærsk-aktien faldt med 2 procent ekstra i lukkeauktionen.

En handler fra Nykredit havde sat 14.000 A.P Møller-Mærsk B-aktier til salg for kun 4 kroner.

Kilde: EPN.dk og Bloomberg News.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.