Mand stoppet med granat i Sønderborg Lufthavn

En 29-årig mand blev stoppet i sikkerhedskontrollen i Sønderborg Lufthavn, fordi han havde en gammel granat i tasken.
En 29-årig mand blev stoppet i sikkerhedskontrollen i Sønderborg Lufthavn, da man opdagede den aparte bagage.
En 29-årig mand blev stoppet i sikkerhedskontrollen i Sønderborg Lufthavn, da man opdagede den aparte bagage. Bjarne Lütcke/Scanpix

Det kunne have været et helt særligt souvenir at tage med sig hjem, men en 29-årig mand måtte mandag aflevere en gammel granat til Syd- og Sønderjyllands Politi. Han blev stoppet i sikkerhedskontrollen i Sønderborg Lufthavn, da man opdagede den aparte bagage.

Den 29-årige passager havde fundet granaten på Kær Halvø ved Sønderborg.
Granaten er formentlig tysk og fra Anden Verdenskrig.

Politiet blev hurtigt tilkald, men kunne ved gennemlysningen ikke fastslå, om granaten var farlig eller ej. Derfor sendte politiet bud efter militære sprængningseksperter, som efterfølgende fjernede og sprængte granaten.

Leder af lokalpolitiet i Sønderborg, Knud Kirsten, ser på sagen med stor alvor.

- Vi vil godt opfordre folk til at lade den slags ligge og i stedet straks kontakte politiet på 114. Så vil vi komme og sikre, at tingene bliver fjernet forsvarligt, siger han i en pressemeddelelse.

Syd- og Sønderjyllands Politi afventer nu en såkaldt farligheds-erklæring, der skal fortælle om granaten reelt var farlig eller ej.

Hvis granaten var farlig, kan den 29-årige mand risikere en sigtelse for overtrædelse af våbenloven og eventuelt overtrædelse af straffelovens § 252, som straffer den, der er til fare for andres liv eller førlighed.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.