Mand stak sin vens udlejer ned under skænderi
Et knivoverfald koster nu en mand seks års fængsel for drabsforsøg. Han er tidligere dømt for dødsvold.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
En 27-årig mand fik mandag syv års fængsel for drabsforsøg.
En 27-årig mand fik mandag syv års fængsel for drabsforsøg. Foto: Colorbox.dk/free


Et brutalt overfald i en lejlighed i københavnerbydelen Brønshøj har mandag kostet en 27-årig mand, der tidligere er dømt for dødsvold, seks års fængsel for drabsforsøg.

Ved overfaldet fik en mand, der lejede et værelse ud til en af den 27-åriges venner, i alt fem knivstik.

Udlejeren havde gennem længere tid været træt af, at lejeren i tide og utide lod sine venner overnatte på værelset, uden at de betalte husleje.

7. november sidste år opholdt den 27-årige og to andre sig på værelset, da udlejeren dukkede op og bad dem forsvinde.

De to andre forlod værelset, men Stefan Gaardboe Danielsen ville ikke gå. I stedet slog han udlejeren to gange i ansigtet og sagde noget i retning af: "Hvis du bevæger dig, så dræber jeg dig".

Det kom til håndgemæng mellem de to, og det endte med, at udlejeren fik i alt fem stik med en kniv. Selv om han fik et stik i maven, var han dog ikke i livsfare efter overfaldet.

Foruden drabsforsøg blev Stefan Gaardboe Danielsen kendt skyldig i trusler, ulovlig våbenbesiddelse og overtrædelse af zoneforbud.

I Retten på Frederiksberg erkendte den 27-årige sig skyldig i vold, men nægtede drabsforsøg, og han ankede på stedet dommen til landsretten.

Det er ikke første gang, at han stifter bekendtskab med retssystemet. I 2006 blev han idømt otte års fængsel for vold med døden til følge.

Han var en af de tre mænd, der 16. juli 2005 opsøgte den 54-årige Steven Noer i hans hjem i Vodskov ved Aalborg. Mændene ville straffe ham, fordi han solgte hash.

Tæskeholdet befandt sig nemlig i samme branche, og derfor gennembankede de den invalide Steven Noer med adskillige knytnæveslag og spark.

Afstraffelsen endte med, at den dengang 18-årige Stefan Gaardboe Danielsen slog ham flere gange i hovedet med en kløftehammer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.