Mand skaffede pistol til rockere på Døllefjelde Marked

Bandidos turde ikke selv løbe risiko: 48-årig fik til opgave at gemme rockeres pistol på marked
Rockere fra Bandidos ovetalte en udenforstående til at smugle pistol med til Døllefjelde-Musse Marked sidste år. Hjæperen har dog fået en reduceret straf i Nykøbing Falster. Han har nemlig lagt kortene på bordet. Billedet viser ikke nogen af de tiltalte i sagen. (arkivfoto)
Rockere fra Bandidos ovetalte en udenforstående til at smugle pistol med til Døllefjelde-Musse Marked sidste år. Hjæperen har dog fået en reduceret straf i Nykøbing Falster. Han har nemlig lagt kortene på bordet. Billedet viser ikke nogen af de tiltalte i sagen. (arkivfoto) Foto: MEYER KENNETH/free

Medlemmer af Bandidos fik sidste år en udenforstående til det risikable arbejde, da han tog en pistol med til Døllefjelde-Musse Marked sidste år.

Men hjælperen har fortrudt sin handling - og har fået en nedsat straf.

Han blev forleden idømt fængsel i ni måneder, og dommeren i Nykøbing Falster mildnede straffen betydeligt i forhold til det normale niveau.

Den 48-årige mand skal afsone tre måneder af straffen, mens resten gøres betinget af, at han udfører 120 timers samfundstjeneste, oplyser retten på sin hjemmeside.

Som udgangspunkt koster det fængsel i et år, når man har et skydevåben med på offentlige steder.

En rocker havde overtalt manden til at gemme pistolen og tage den med til det traditionsrige marked.

Han gemte våbnet under tøjet og lagde den derefter på et aftalt gemmested. Den besked fik Bandidos-rockere, som så afhentede pistolen, oplyser retten onsdag.

Den 48-årige tilstod forbrydelsen, og den mildere straf begrundes blandt andet med, at han har givet oplysninger "af betydning for opklaring af strafbare handlinger begået af andre."

Desuden har han "særdeles gode personlige forhold." At han fortrød handlingen, spiller også ind.

I Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi bekræfter specialanklager Skipper Falsled, at sagen fører til anklager mod andre.

Tre mænd, som efter anklagemyndighedens opfattelse har tilknytning til Bandidos, er anklaget for at have haft med pistolen at gøre.

- Det kan måske lyde lidt groft, men den dømte har haft en rolle som nyttig idiot for andre, som ikke selv ønskede at løbe risikoen, siger Skipper Falsled til Ritzau.

Han understreger, at han dermed ikke udtaler sig om den nu dømtes intelligens.

Sagen mod de tre mænd fra rockermiljøet kommer senere for retten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.