Mand piskede og rev håret af sin hustru

En 39-årig mand idømmes et års fængsel for at have udsat sin hustru for vold og trusler gennem 10 år.
Østre Landsret afgjorde tirsdag en sag om hustruvold, hvor en mand idømmes ét års fængsel for at piske sin hustru med ledninger igennem 10 år.
Østre Landsret afgjorde tirsdag en sag om hustruvold, hvor en mand idømmes ét års fængsel for at piske sin hustru med ledninger igennem 10 år. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

En 39-årig mand har tirsdag fået sin straf i en usædvanlig sag om hustruvold i Østre Landsret.

Manden var af anklagemyndigheden tiltalt for at have udsat sin hustru for vold, vanrøgt, mishandling og trusler gennem 10 år fra 2003-2013.

Den 39-årige blev idømt et års fængsel. Han har gennem hele sagen nægtet sig skyldig.

Ifølge anklageskriftet piskede manden sin hustru med ledninger, bed hende og slog hende med en telefon og udsatte hende for knytnæveslag.

Desuden skulle manden angiveligt have revet så voldsomt i sin hustrus hår, at dele af håret blev rykket af.

- Det har været en meget indgribende sag for den forurettede, siger anklager Eva Louise Paduan til Ritzau.

- Så jeg tror, at det er meget væsentligt for hende, at landsretten nu har dømt manden i fuldt omfang, så hun nu får sort på hvidt, at myndighederne tror på hele hendes forklaring.

Da sagen blev behandlet i byretten i Næstved blev manden idømt seks måneders fængsel og blev kendt skyldig for tre ud af de 10 år, da der ikke var tilstrækkeligt med beviser og vidneforklaringer til at dømme den 39-årige for de resterende syv år.

- Sagen er en meget usædvanlig sag, og jeg er tilfreds med, at straffen er blevet skærpet, siger hun.

Byretten kendte kun manden skyldig for tiltalen i tre år, 2010-2013, da kvinden var i arbejdspraktik, hvor flere kolleger og vidner bemærkede blå mærker hos kvinden. Fra 2003-2010 opholdt kvinden sig primært på deres fælles bopæl.

Østre Landsret har dog tirsdag besluttet, at der var tale om en fortsat forbrydelse, og blandt andet derfor skærpes straffen, forklarer anklager Eva Louise Paduan.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.