Mand i håndjern stikker af fra politiet: Pist væk

Politiet efterlyser en somalier, der søndag morgen stak af fra en patruljevogn iført håndjern.
Københavns Politi leder søndag efter et par forsvundne håndjern - og den mand som har dem på. Arkivfoto.
Københavns Politi leder søndag efter et par forsvundne håndjern - og den mand som har dem på. Arkivfoto. Foto: Kuzmafoto.com/Free

Søndag morgen er ikke en af de bedste for Københavns Politi. Ikke alene lykkedes det en anholdt at stikke af, men han "stjal" samtidig et sæt håndjern fra politipatruljen.

- Vi bliver kaldt til noget uorden ved et værtshus i Gothersgade, fortæller vagtchef Henrik Stormer.

Da patruljen når frem, ligger en dørmand ovenpå en mand, som har været involveret i noget slagsmål.

- Han bliver lagt i håndjern og sat ind på bagsædet af patruljevognen, hvorefter betjentene går hen for at afhøre den forurettede og nogle vidner, forklarer vagtchefen.

Men da betjentene kommer tilbage til patruljevognen er den anholdte pist væk. Om han selv har fået døren op, selv om han er iført håndjern, eller andre har åbnet døren for ham, ved politiet ikke.

Vidner har siden set manden i fuldt firspring ned ad Strøget - både med hænderne på ryggen og senere, da han har fået dem om på maven. Han er sidst set ved Amagertorv.

Politiets søgen efter manden besværliggøres af, at man ikke ved, hvem han er.

- Vi havde ikke fået hans navn med videre. Det tænkte patruljen jo, at der var rigeligt med tid til senere, forklarer Henrik Stormer.

I et forsøg på at finde frem til, hvem manden er, vil politiet gerne tale med folk fra værtshuset Wall Street og andre vidner.

Men vagtchefen medgiver, at chancen for, at man aldrig ser manden - eller håndjernene - igen "nærmest er overvældende stor".

Den savnede mand beskrives som en 30-35-årig somalier med kort, sort hår. Han er iført lyse cowboybukser og en blå trøje.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.