Mand fundet skyldig i forsøg på at voldtage otteårig

To af tre dommere mener, at en mands tilnærmelser var så grove, at han havde forsæt til voldtægt.
En domsmandsret i Retten i Helsingør har fundet en mand skyldig i at forsøge at voldtage en otteårig pige. Straffens længde udmåles først senere.
En domsmandsret i Retten i Helsingør har fundet en mand skyldig i at forsøge at voldtage en otteårig pige. Straffens længde udmåles først senere. Foto: Colourbox/free

En 39-årig mand er mandag ved Retten i Helsingør blevet kendt skyldig i at forsøge at voldtage en otteårig pige i Græsted.

Det oplyser anklager Bernt Farver, Nordsjællands Politi, til Ritzau.

Udmålingen af den straf, manden skal have, er udsat, indtil retten har fået resultatet af en mentalundersøgelse. Undersøgelsen skal afgøre, om han er egnet til fængselsstraf.

Manden blev sigtet for voldtægtsforsøg, efter at han en torsdag morgen i december sidste år, var trængt ind i pigens værelse i familiens villa i Græsted. Han talte om sex og forsøgte at holde pigen fast.

Pigen fik tilkaldt sine forældre, og faren og en nabo holdt manden fast, indtil politiet nåede frem.

Den 39-årige har under sagen nægtet sig skyldig og forklaret, at han intet huskede, fordi han var beruset.

Sagens tre dommerne var ikke enige om skyldspørgsmålet, idet en dommer ikke fandt det bevist, at manden havde til hensigt at voldtage pigen. Ved uenighed blandt sagens dommere, træffes der afgørelse efter stemmeflertal.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.