Mand fra Vejle udlover 10.000 kr. i dusør: Det skal du gøre

34-årige Preben Steen Nielsen er af en "uddøende race" og kæmper for sit navns overlevelse. Flere har henvendt sig som interesserede i dusøren.
Det er ikke første gang Preben får stor opmærksomhed på Facebook. For tre år siden endte han med at køre til Skagen i sin kørestol.
Det er ikke første gang Preben får stor opmærksomhed på Facebook. For tre år siden endte han med at køre til Skagen i sin kørestol. Facebook

34-årige Preben fra Vejle er så glad for sit navn, at han nu giver 10.000 kroner i dusør til den - eller dem - som døber det næstkommende barn Preben.

Der er nemlig i årene fra 2004 til 2014 kun registreret ét barn med navnet Preben, skriver BT.

- Jeg er glad for mit navn, som jeg har arvet fra min farfar. Det er måske en smule gammeldags, men jeg er stolt af det og føler lidt, at det er min pligt, at sikre navnets fortsatte eksistens og samtidigt gøre det mere moderne, skriver Preben Steen Nielsen i et opslag på Facebook.

Men pengene udløses ikke alene af navnet. Der skal en dåb til. Så hvis du vil tjene 10.000 lette kroner, så skal du nemlig invitere Preben og hans hælper - Preben sidder i kørestol - med til dåben.

2700 delinger

Hans opslag er i skrivende stund blevet delt knap 2700 gange og han fortæller til Avisen.dk, at han har fået henvendelser fra interesserede:

- Jeg har fået en håndfuld henvendelser, som kan tolkes som seriøse. De spørger, om de nu kan være sikre på, om de kan få pengene, hvis de døber deres barn Preben. Og det kan de selvfølgelig, siger Preben til Avisen.dk.

Har gjort det før

Det er ikke første gang, at Preben laver en happening på Facebook. 

- I 2013 lavede jeg et opslag om, at jeg ville køre til Skagen i min kørestol på 10 dage, hvis jeg fik 'likes' nok. Det gjorde jeg og endte med at køre derop. Det var lidt af et eventyr, fortæller Preben.

Preben mener, at han er på en vigtig mission, og underskriver opslaget med ordene "Preben Steen Nielsen, En "uddøende" race på 34 fra Vejle".

- Vi Preben’er er en uddøende race, så jeg synes, det er på tide, at der bliver døbt nogle flere med det navn. Det kunne da være rigtig sjovt, siger Preben til BT.

Han fortæller også, at han har en ven, der kalder sin hund for Preben.

- Men jeg synes ikke helt, det er det samme, siger Preben Steen Nielsen.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.