Mand dræber kvinde med machete i Tyskland

Folk flygtede i panik, da en syrisk flygtning svingede med en machete på gaden i det sydlige Tyskland.
I en video optaget af et øjenvidne ser man tyske politifolk pågribe gerningsmanden bag angrebet i Reutlingen. Hans machete ligger på jorden få skridt derfra.
I en video optaget af et øjenvidne ser man tyske politifolk pågribe gerningsmanden bag angrebet i Reutlingen. Hans machete ligger på jorden få skridt derfra. Foto: -/AP

En syrisk flygtning bevæbnet med machete har dræbt en kvinde og såret to andre mennesker i byen Reutlingen i det sydlige Tyskland.

Gerningsmanden er anholdt, bekræfter tysk politi.

Politiet oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det var en syrisk asylansøger, der stod bag macheteangrebet. Han har tidligere været indblandet i sager om personfarlig kriminalitet, oplyser politiet.

Gerningsmanden handlede efter alt at dømme alene.

Mange mennesker flygtede i panik fra stedet, da manden gik til angreb, skriver Bild.

Avisen bringer et billede af den formodede gerningsmand, som ligger i håndjern på fortovet, mens to politibetjente bevogter ham.

Tilsyneladende arbejdede kvinden i en shawarma-restaurant i byen, erfarer Bild.

Det er ikke umiddelbart klart, om de to sårede er kommet alvorligt til skade, lige som der ikke umiddelbart er andre oplysninger om angrebet.

Der er foreløbig heller ikke nogen oplysninger om motivet bag angrebet. Men tysk politi siger, at der ikke er nogen tegn på, at det var et terrorangreb.

- Gerningsmanden var helt vanvittig. Han løb sågar med sin machete efter en patruljevogn, siger et øjenvidne til Bild.

Øjenvidnet fortæller videre til avisen, at en bilist i en BMW tilsyneladende besluttede at trykke på speederen og køre manden ned for at stoppe ham. Efter påkørslen lå han stille på jorden.

Vidnets oplysninger er ikke bekræftet af politiet.

Reutlingen ligger omkring 35 kilometer syd for Stuttgart.

Machete-angrebet kommer to dage efter, at en 18-årig tysk-iransk mand skød omkring sig i et indkøbscenter i München og dræbte ni mennesker. Efter skyderiet rettede den 18-årige gerningsmand tilsyneladende sit våben mod sig selv og tog sit eget liv.

Mandag aften angreb en 17-årig dreng togpassagerer med en økse og en kniv. Fem blev såret, heraf fire alvorligt. Det skete i byen Würzburg, der ligeledes ligger i det sydlige Tyskland.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.