Manchester United blødte penge i sidste sæson

Manchester Uniteds omsætning faldt med næsten 400 millioner kroner i fjor. Champions League er skurken.
Louis Van Gaal og Manchester United er i denne sæson tilbage i Champions League, og kan nyde godt af de store pengesummer.
Louis Van Gaal og Manchester United er i denne sæson tilbage i Champions League, og kan nyde godt af de store pengesummer. Foto: Rui Vieira/AP

Pengene i det forjættede land Champions League er store.

Det må man sande i Manchester United, som ikke deltog i sidste års udgave af turneringen.

Torsdag har klubben nemlig offentliggjort regnskabet for 2014-15, og ifølge AFP viser tallene, at klubbens omsætning faldt hele 38 millioner pund i forhold til året forinden, hvilket svarer til et fald på 390 millioner danske kroner.

Faldet i omsætningen er således på hele på 8,8 procent, hvilket giver Manchester United en omsætning i regnskabsåret 2014-15 på 395,2 millioner pund (cirka fire milliarder danske kroner).

De manglende indtægter skyldes især manglende billetindtægter og tv-penge fra de attraktive Champions League-kampe, som Manchester United gik glip af, da man ikke formåede at kvalificere sig til turneringen under daværende manager David Moyes.

Faldet i omsætning har dog ikke sat sine spor i klubbens forventninger til det kommende regnskabsår.

Her giver blandt andet en markant sponsoraftale med Adidas på 750 millioner pund (7,7 milliarder kroner) troen på, at United kan blive den første engelske fodboldklub, der når en omsætning på mere end 500 millioner pund (5,1 milliarder danske kroner).

Klubben forventer således at få en omsætning på hele 510 millioner pund (5,2 milliarder kroner) i det kommende regnskabsår 2015-2016.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.