Malmö FF slår østrigsk storklub igen i Champions League

Magiske Malmö FF vendte onsdag aften 0-2 til 3-2 samlet over Red Bull Salzburg.
Johan Wiland har tidligere spillet Champions League for FC København. Nu får han måske muligheden for Malmö FF.
Johan Wiland har tidligere spillet Champions League for FC København. Nu får han måske muligheden for Malmö FF. Foto: BONNERUP CLAUS/free

De svenske fodboldmestre Malmö FF er fortsat med i kampen om billetter til Champions League-gruppespillet, hvor holdet gjorde en god figur i sidste sæson.

Onsdag aften vendte svenskerne et 0-2-nederlag fra udebanekampen mod den østrigske storklub Red Bull Salzburg til samlet 3-2 til Malmö efter en 3-0-sejr hjemme.

- Det var helt fantastisk gjort af drengene. De spillede med hjertet, og det er helt magisk. Det er sådan et øjeblik, man lever for i fodbolden, siger Malmö FF's cheftræner, Åge Hareide, til svenske Viasat efter kampen ifølge TT.

Noget lignede skete sidste år, hvor Malmö mod samme Salzburg også vandt 3-0 hjemme. Dengang var udebanekampen dog kun tabt 1-2, ligesom det var i den afgørende playoffrunde om Champions League-deltagelse.

Selv om Salzburg er ekspederet ud, mangler Malmö at klare sig igennem den afgørende playoffrunde for at komme i det guldbelagte gruppespil.

De undertippede svenskere begyndte allerede det fornemme comeback efter syv minutter.

Her kastede Nikola Djurdic sig ind i et indlæg og scorede til 1-0, mens den erfarne målsluger Markus Rosenberg efter 14 minutter headede bolden i mål efter et hjørnespark.

Dermed var stillingen 2-0 og samlet 2-2.

Kort inden pausen kom Malmö så foran ved Vladimir Rodic efter et kæmpe forsvarskiks, så Rodic blot skulle sætte en inderside på bolden for at score i et helt tomt mål.

I anden halvleg blev betingelserne så lidt vanskeligere for hjemmeholdet, da den tidligere FC Nordsjælland-profil Enock Kofi Adu blev udvist.

Malmö FF klarede dog skærene alligevel, og både spillerbænken og trænerteamet stormede ind på banen i et jubelløb i forlængelse af slutfløjtet.

Johan Wiland, der for nylig skiftede FC København ud med Malmö, stod hele kampen i svenskernes mål.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.