Malmö FF risikerer gigantisk skattesmæk

De svenske skattemyndigheder vil undersøge, om de kan gøre krav på nogle af fodboldklubbernes penge.
Den dansk/svenske målmand Robin Olsens klub risikerer et stort skattesmæk, hvis de svenske skattemyndigheder får held til at gøre Champions League-penge skattepligtige.
Den dansk/svenske målmand Robin Olsens klub risikerer et stort skattesmæk, hvis de svenske skattemyndigheder får held til at gøre Champions League-penge skattepligtige. Foto: PG BJ**LON**/AP

Den skånske fodboldklub Malmö FF har tjent, hvad der svarer til rundt regnet 160 millioner danske kroner på sin foreløbige deltagelse i Champions League.

De penge og andre penge vil det svenske skattevæsen, Skatteverket, nu undersøge, om det skal have del i.

- Vi har fået information om, at Skatteverket vil undersøge idrætsklubbernes skattefritagelse, siger Mats Enquist, som er generalsekretær i Sef, Foreningen svensk fodbold.

Foruden bonuspenge fra det europæiske fodboldforbund Uefa drejer det sig også om penge fra tv-rettigheder og andre markedsindtægter.

Skatteverket mener, at Malmö FF's indtægter fra Champions League bør beskattes som virksomhedsskat. Hvis det bliver sådan, skal klubben betale 22 procent af indtægten i skat, måske beløb på op mod 35 millioner kroner.

- Ubegribeligt. For os er det ubegribeligt, og tyder på manglende kendskab om idrættens vilkår, siger Mats Enquist, som understreger, at klubberne ikke har til formål at skabe gevinst til deres ejere, sådan som almindelige virksomheder har.

De svenske skattemyndigheder vil undersøge ishockeyklubberne på samme måde.

/ritzau/TT

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.