Malaysia vil holde topmøde om bådflygtninge

Lande og organisationer i Fjernøsten drøfter i Bangkok bådflygtninge og bekæmpelse af menneskesmuglere.
Over 3000 migranter fra Bangladesh og Myanmar er strømmet til Indonesien og Malaysia, siden Thailand tidligere på måneden slog hårdt ned på menneskesmuglerne og nægtede migranterne at gå i land. Arkivfoto.
Over 3000 migranter fra Bangladesh og Myanmar er strømmet til Indonesien og Malaysia, siden Thailand tidligere på måneden slog hårdt ned på menneskesmuglerne og nægtede migranterne at gå i land. Arkivfoto. Foto: Binsar Bakkara/AP

Malaysia inviterer lederne for Indonesien, Thailand og Myanmar til et topmøde om bådflygtninge i Sydøstasien.

Det oplyser en embedsmand for det malaysiske udenrigsministerium.

- Malaysia er rede til at være vært, siger embedsmanden. På spørgsmålet om, hvornår et topmøde vil finde sted, svarer han:

- Det vil tage tid at samle, og vi ved det endnu ikke.

Den malaysiske embedsmand deltog i et møde i Bangkok mellem blandt andre repræsentanter for de tre landes regeringer om migrant-krisen.

Over 3000 migranter fra Bangladesh og Myanmar er strømmet til Indonesien og Malaysia, siden Thailand tidligere på måneden slog hårdt ned på menneskesmuglerne og nægtede migranterne at gå i land.

Langt de fleste migranter tilhører en muslimsk minoritet i det overvejende buddhistiske Myanmar, der kalder sig rohingya-folket.

Cirka 2600 mennesker menes stadig at drive rundt i både på åbent hav uden mulighed for at nå i havn.

På mødet i Bangkok har de berørte lande, FN-organisationer og andre lande fra samarbejdsorganisationen Asean diskuteret tre emner:

At sørge for humanitær hjælp til de nødstedte migranter, at iværksætte et langsigtet arbejde mod menneskesmuglere og at løse nogle af årsagerne til, at folk flygter.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.