Mainz planlægger langsigtet med afløser

Kasper Hjulmands afløser i Mainz 05 kan se frem til at fortsætte som cheftræner i 2015/16-sæsonen.
Mainz-manager Christian Heidel siger nu i et interview med Kicker, at det er klubbens plan, at Martin Schmidt også i 2015/16-sæsonen er cheftræner.
Mainz-manager Christian Heidel siger nu i et interview med Kicker, at det er klubbens plan, at Martin Schmidt også i 2015/16-sæsonen er cheftræner. Foto: Arne Dedert/AP

Kasper Hjulmand blev fyret som cheftræner i den tyske fodboldklub Mainz 05 tirsdag i sidste uge.

Afløseren blev schweizeren Martin Schmidt, der indtil da havde stået i spidsen for bundesligaklubbens U23-hold.

Mainz-manager Christian Heidel siger nu i et interview med Kicker, at det er klubbens plan, at Schmidt også i 2015/16-sæsonen er cheftræner.

- Det kommer til at ske. Kontinuitet er vores mål, siger Heidel, som tilføjer, at Schmidt "ikke er en kortsigtet løsning".

Schmidts nuværende kontrakt med Mainz udløber til sommer. Heidel og Schmidt har endnu ikke talt om en ny kontrakt, røber manageren.

- Først skal der arbejdes. Vi har en option om at forlænge kontrakten med et år, siger Heidel.

Hjulmand blev i sommeren 2014 cheftræner i Mainz på en treårig kontrakt. Afløseren Schmidt fik i lørdags en drømmestart som klubbens cheftræner, da Mainz hjemme vandt 3-1 hjemme over Frankfurt i Rhein-Main-derbyet.

Det sendte Mainz op på 11.-pladsen i Bundesligaen.

Hjulmand har endnu ikke kommenteret sin fyring offentligt.

- Nedrykningskampen har ændret betingelserne, og det har ført til dette trænerskifte. Kasper Hjulmand er en fodboldfagmand, der uden tvivl kan udvikle og videreudvikle hold.

- Forskellige faktorer har imidlertid ført til en negativ trend, hvor vi kun har vundet en ud af 13 kampe, sagde Heidel til klubbens hjemmeside i forbindelse med fyringen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.