Magtkamp i stor dansk butikskæde: 27-årig vil være direktør

Njal har endnu ikke arvet. Det har storebror Erling allerede gjort. Far Kurt har skrevet testamente. Intet synes sikkert i den fire en halv milliard kroner store Harald Nyborg-koncern.
Kurt Daell skal nu til at forholde sig til Njal Daells, familiens nærmest ukendte arving, ønsker. Her er Kurt Daell fotograferet sammen med sin anden søn Erling Daell.
Kurt Daell skal nu til at forholde sig til Njal Daells, familiens nærmest ukendte arving, ønsker. Her er Kurt Daell fotograferet sammen med sin anden søn Erling Daell. Foto: Scanpix/arkiv

Udover familiens formue er der en omsætning på mere end fire en halv milliard og 141 butikker i Danmark og Sverige på spil, når den nærmest ukendte Njal Daell siger, at han er interesseret i en bid af den store Harald Nyborg-kage.

I et interview med Børsen forklarer Njal Daell, at han også vil arve, og at han drømmer om at gøre karriere i familievirksomheden – meget gerne som direktør.

- Erling (Njals halvbror, red.) er jo allerede sikret noget, så han er nok ikke så nervøs for det. Det lyder meget egoistisk, men jeg vil også arve noget og være en del af familievirksomheden. Så jeg håber, at vi kan finde en god løsning, siger Njal Daell til Børsen.


Udover at eje 40 procent af aktierne i Harald Nyborg-koncernen er Erling Daell forsanger i bandet Bullhounds. Foto: Scanpix/arkiv

Ifølge BT har 27-årige Njal Daell arbejdet i flere af koncernens butikker og er i øjeblikket på hovedkontoret i Jem & Fix.

Storebror har arvet aktier

Mens den ældre halvbror, Erling Daell, har arvet 40 procent af aktierne i virksomheden, så har Njal Daell endnu ikke arvet noget.


Liebhaverbiler er en af Kurt Daells store interesser. Her en han fotograferet i en Mercedes i 2003. Foto: Scanpix/arkiv

Far har talt

Faderen Kurt Daell, som er efterkommer af grundlæggerne af Daells Varehus, har ejet virksomheden siden 1983. Han fortæller til Børsen, at han har indskrevet arve-fordelingen i sit testamente, og at Erling Daell formentlig vil overtage hans plads som bestyrelsesformand.

Det sidste ved Erling Daell ifølge BT dog ikke noget om ...

Fakta om Harald Nyborg

Foruden Harald Nyborg-butikkerne består Harald Nyborg-koncernen af Daells Bolighus og discount-byggemarkedskæden Jem & Fix.

Dertil kommer en række andre selskaber.

UDVID

Fakta om Harald Nyborg

Foruden Harald Nyborg-butikkerne består Harald Nyborg-koncernen af Daells Bolighus og discount-byggemarkedskæden Jem & Fix.

Dertil kommer en række andre selskaber.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.