Magnussen starter som nummer 11 i Sochi

Kevin Magnussen var sjettehurtigst i kvalifikationen, men slæbte rundt på en straf på fem startplaceringer.
Kevin Magnussen i sin McLaren Mercedes-racer. Danskeren sluttede som sjettebedst i kvalifikationen, men starter søndag som nummer 11, da han under den forudgående træning skulle have sin gearkasse udskiftet.
Kevin Magnussen i sin McLaren Mercedes-racer. Danskeren sluttede som sjettebedst i kvalifikationen, men starter søndag som nummer 11, da han under den forudgående træning skulle have sin gearkasse udskiftet. Foto: Pavel Golovkin/AP

En defekt gearkasse blev dyr for den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen i lørdagens kvalifikation til Ruslands Grand Prix i Sotji.

Magnussen var ellers sjettebedst i kvalifikationen, men en straf på fem startplaceringer for at have skiftet gearkasse betyder, at han må starte fra 11. position i søndagens grandprix.

En ærgerlig udvikling for den unge dansker, der kæmper hårdt for at bevare sædet hos McLaren i den kommende sæson.

Trods visheden om de fem strafplaceringer kørte Magnussen ellers hurtigt i både Q1 og Q2, hvor han sluttede som henholdsvis nummer fem og fire, men en lille kørefejl i den afgørende Q3 satte en kæp i hjulet.

Magnussen måtte en tur i pit og have skiftet dæk, og så var der kun tid til en enkelt kvalifikationsrunde, hvor alt blev sat på ét bræt.

Men her kunne danskeren ikke helt leve op til de tidligere præstationer og måtte notere sjettebedste tid. Den bliver altså vekslet til en startplacering som nummer 11.

Det bliver Lewis Hamilton (Mercedes), der starter helt i front i søndagens grandprix, der er det første nogensinde i Rusland.

Lige bag ham ligger holdkammeraten og konkurrenten Nico Rosberg, mens Valtteri Bottas starter som nummer tre.

Bottas var ellers på vej mod hurtigste tid, men satsede for hårdt og skred ud mod slutningen af kvalifikationen.

I fjerde position starter Kevin Magnussens McLaren-kollega Jenson Button.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.