Magnussen: Jeg flytter mig ikke for Button

Kevin Magnussen har ikke tænkt sig at lade holdkammerat Jenson Button overhale ham i australsk grandprix.
Når Kevin Magnussen i weekendens grandprix agerer vikar for en skadet Fernando Alonso, har han ikke tænkt sig at vige for holdkammerat Button.
Når Kevin Magnussen i weekendens grandprix agerer vikar for en skadet Fernando Alonso, har han ikke tænkt sig at vige for holdkammerat Button. Foto: Rob Griffith/AP

Hierarkiet er umiddelbart klart.

Briten Jenson Button blev i december valgt til at køre Formel 1 for McLaren sammen med spanske Fernando Alonso i 2015, mens danske Kevin Magnussen blev degraderet til reservekører efter en enkelt sæson i motorsportens ypperste klasse.

Men når Kevin Magnussen i weekendens grandprix agerer vikar for en skadet Fernando Alonso, har danskeren ikke tænkt sig at vige for holdkammerat Button i en situation, hvor Magnussen mod slutningen af løbet ligger lige foran Button på en af de pointgivende placeringer.

- Nej, det kommer ikke til at ske, lyder det kort fra Kevin Magnussen i Melbourne, hvor grandprixet skal køres søndag.

Det scenarie er dog også blevet noget mindre sandsynligt, efter at de to McLaren-kørere endte sidst i lørdagens kvalifikation. Begge taler nu om, at det vil være en succes bare at gennemføre løbet.

Jenson Button vil ellers umiddelbart få mest ud af de eventuelle VM-point, da han modsat Kevin Magnussen er udset til at køre hele sæsonen for McLaren.

Men Magnussen understreger, at værdien af de point, han eventuelt skulle få, jo også tæller med i McLarens samlede regnskab.

- De vil have så mange point som muligt. Det er ikke sådan, at jeg skal give plads til ham (Button, red.), siger Kevin Magnussen.

Pointene i Formel 1 fordeles blandt de 10 bedste kørere i hvert grandprix. Førstepladsen får 25 point i VM-stillingen, mens nummer 10 bliver noteret for et enkelt point.

Sidste år indsamlede Kevin Magnussen i alt 55 point i sæsonen. Det rakte til en placering som nummer 11 i den endelige VM-stilling.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.