Magnussen bliver nummer 14 i regnvådt løb i Brasilien

Lewis Hamilton bevarede håbet om at genvinde VM, mens Kevin Magnussen spillede en birolle i São Paulo.
Lewis Hamilton (Mercedes) vandt det regnplagede grandprix i Brasilien.
Lewis Hamilton (Mercedes) vandt det regnplagede grandprix i Brasilien. Foto: Paulo Whitaker/Reuters

Kevin Magnussen (Renault) måtte nøjes med en 14.-plads, men det var tvekampen mellem de to Mercedes-kørere, Lewis Hamilton og Nico Rosberg, der tiltrak sig al opmærksomheden i søndagens Formel 1-grandprix i Brasilien.

Hamilton startede i pole position, vandt sit tredje grandprix på stribe og holder dermed liv i sin spinkle chance for at genvinde VM.

Rosberg, der sluttede på andenpladsen, fører dog med 12 point inden sæsonens sidste løb. Det betyder, at Rosberg kan nøjes med en tredjeplads i årets sidste løb for at snuppe titlen.

Et massivt regnvejr over den brasilianske millionby São Paulo var årsag til, at løbet på Interlagos-banen måtte stoppes flere gange, og kørerne nåede kun lige akkurat at gennemføre de planlagte 71 omgange inden for tidsgrænsen.

I alt seks kørere udgik efter uheld.

Allerede på prøveomgangen inden løbet var den gal første gang. Romain Grosjean, som Kevin Magnussen bliver teamkollega med hos Haas fra næste sæson, akvaplanede, ramte barrieren og fik smadret sin racer.

Ulykken og det våde underlag fik løbsarrangøren til at udsætte starten i ti minutter og siden beordre start bag safety car.

Først efter syv omgange bag safety car blev løbet givet frit.

Mens de øvrige kørere fortsatte på regnvejrsdæk, kørte Kevin Magnussen med det samme i pit og satsede stort med et øjeblikkeligt skift til intermediate.

Umiddelbart virkede det som en lille genistreg med dansk avancement fra 18.- til 14.-pladsen. Men regnen tog til igen.

Danskeren og de andre modige dækskiftere fik dog hurtigt en gratis mulighed for at skifte tilbage til regnvejrsdæk, da Kimi Räikkönen efter 20 omgange akvaplanede af banen på den ene langside og smadrede sin Ferrari. Han blev efterfølgende meldt ok.

Uheldet og de omskifteligt ekstreme vejrbetingelser fik nemlig arrangøren til at afbryde løbet i en halv time. Efter yderligere et par omgange afbrød de det igen.

Da løbet blev genstartet, var alle kørere beordret på de mest regnvejrseffektive dæk af alle typerne.

Det medførte et virvar af nye dækskift, og blandt andre Kevin Magnussen satsede igen på intermediate-dæk. Denne gang viste det sig at være et forkert sats, og danskeren raslede ned gennem feltet fra en 12.-plads til en plads som nummer næstsidst af de tilbageværende racere.

På det tidspunkt var også en sønderknust Felipe Massa udgået. Han kørte sit sidste løb i hjemlandet.

Også unge Max Verstappen (Red Bull) satsede i sin jagt på Hamilton på intermediate og måtte i pit fra andenpladsen. Dermed forærede han Nico Rosberg en vigtig placering.

Både han og Hamilton holdt sig på regnvejrsdæk fra start til mål.

Verstappen fik dog kørt sig tilbage på tredjepladsen med fremragende kørsel hele vejen op gennem feltet.

Sejren var Lewis Hamiltons første i karrieren i Brasiliens Grand Prix.

Sæsonens sidste Formel 1-grandprix bliver kørt om to uger i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.