Mager model chokerer og forarger

- Vi skulle ikke have bragt fotoet af hende, erkender modebladsforlægger.
Modellen ser sygeligt tynd ud, og det har skabt kæmpe debat, at Cover har valgt at bruge hende,
Modellen ser sygeligt tynd ud, og det har skabt kæmpe debat, at Cover har valgt at bruge hende, Affotografering af Cover

Et foto af en purung og meget, meget tynd model har sat sindene i kog i mange danske hjem (se det nederst i artiklen).

Den magre mdeol optræder i en modeserie i magasinet Covers februarudgave. At dømme efter billederne har hun endnu ikke fået valgret endnu og vejer langt under det tilrådelige.

På ét af billederne ser hun ekstra tynd ud, og det har da også dannet ramme om en kæmpe diskussion, efter det i går begyndte at sprede sig på de sociale medier.

"Dårlig presse er bedre end ingen presse ... Eller hvad, Cover?" skriver én af mange, der har postet vrede ord på Covers Facebookside, hvor protesterne ser ud til at blive slettet i nærmest samme tempo, som de ryger på.

"Hvorfor slettede I mit opslag, uden at svare," spørger Anne da også på damebladets Facebookside - uden dog af få svar.

"Aldrig mere Cover blad herfra," erklærer Githa.

"Det er en fejl"

Fotoet af pigen, som ser ud til at være decideret underernæret, er blevet delt flittigt på Facebook, hvor mange teenagemødre spørger sig selv og hinanden, om pigen virkelig er tænkt som én, der skulle inspirere deres teenagedøtre.

Og nej, lyder det nu fra Covers forlægger Malene Malling, der oven på al balleden lægger sig fladt ned for TV2.dk. Det gør hun vel og mærke først i dag, hvor shitstormen raser - bladet kom på gaden 28. januar.

Jeg har lavet magasiner i over ti år, og denne gang har jeg desværre lavet en stor fejl, som jeg gerne vil sige undskyld for, siger Malene Malling til TV2.dk.

Hun fortæller, at hun selv hatr døtre og ikke ønsker at fremme et sygt kvindeideal.

Malene Malling siger dog ikke noget om, hvor vidt Cover vil trække bladet tilbage fra butikkerne. Det gjorde Matas, da butikskæden i sommer blev udsat for en shitstorm på grund af et foto af en udmagret model i Matasbladet Skøn.

I Covers februarnummer er der for øvrigt mange andre modeller, der ser ud til at have behov for en solid portion bøf med kartofler og sovs.

Den tynde pige er med i en fotoserie, der har fået navnet 'Gym Class Heroes" i bladet. Foto: Affotografering af Cover

Så tynd er hun

 

Modellen på det omdiskuterede foto er i stald hos Scoop Models, og af deres hjemmeside fremstilles hun med masser af fotos og en tekst, der røber, at hun bruger størrelse 34 i tøj, har et taljemål på 54 centimeter og et brystmål på 79 centimeter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.