Magasin åbner nyt stormagasin

Aalborg får igen Magasin i den indre by. Der er planer om et stormagasin mere i Jylland.
Magasin venter at kunne åbne et stormagasin mere i foråret 2018.
Magasin venter at kunne åbne et stormagasin mere i foråret 2018. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix/arkiv

Varehuskæden Magasin gør klar til et comeback i Aalborg. Det skriver Finans.dk.

Magasin forlod ellers Aalborg i 2005. Dengang kæmpede Magasin ifølge Finans.dk med underskud, nedskæringer og fyringer. Og var sågar i fare for at gå konkurs.

Nu er skuden vendt til overskud, hvorfra der nu investeres 100 millioner kroner i kædens syvende stormagasin.

Samme adresse

Stormagasinet kommer til at ligge midt i centrum af Aalborg - i den samme ejendom, som Magasin forlod for 11 år siden.

Ejendomskomplekset hedder i dag Friis Citycenter og indeholder blandt andet butikker som H&M, Inspiration, Bianco, Bahne, Joe & The Juice og Envii.

Friis Citycenter er på i alt 60.000 kvadratmeter. Magasin får en bid på 7500 kvadratmeter. Planen er, at det skal åbne senest i foråret 2018.

- Det bliver ikke en gentagelse af det "gamle" Magasin i Aalborg. Vi laver et varehus med internationalt format. Vi skal være et af Europas mest succesfulde stormagasiner inden for mode og design. Det er den vision, der driver os, siger Peter Fabricius, økonomidirektør i Magasin, til Finans.dk.


Sådan så Magasin ud, da det i 2003 lukkede og slukkede i Aalborg. Nu vender stormagasinet tilbage. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv

Største overskud

Magasin ejes af den engelske stormagasinkæde Debenhams. I sidste uge fremlagde stormagasinet et nyt årsregnskab, der viste en stigning i både omsætning og overskud.

I alt blev der handlet for 2,85 milliarder kroner i Magasins seks varehuse og webshop, skriver Finans.dk. Det sikrede et resultat før skat på 179 millioner kroner. Det er ifølge Finans.dk det bedste resultat i stormagasinets historie.

Next stop Vejle?

Magasin har rødder tilbage til 1868 og har i dag forretninger på Kongens Nytorv i København, i Fields på Amager samt i Lyngby, Rødovre, Odense og Aarhus.

Ifølge Peter Fabricius er næste mål Vejle, men der er endnu ingen konkrete aftaler, siger han til Finans.dk. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.