Mærsks væksthåb ramt af olie-nedtur

Det ser sort ud for Maersk Drilling, der er blevet hårdt ramt af oliebranchens nedtur.
Maersk Drilling er en presset spiller i oliebranchen.
Maersk Drilling er en presset spiller i oliebranchen. Foto: BONNERUP CLAUS/free

A.P. Møller - Mærsks tidligere væksthåb Maersk Drilling er så mærket af nedgangen i oliebranchen, at det truer forretningens fremtidige mål, skriver Jyllands-Posten.

Mange af de store olieselskaber skærer gradvist ned på forretningen og udskyder projekter, hvilket rammer Maersk Drilling hårdt, da selskabet lever af ordrer fra oliefirmaerne.

Så selv om Maersk Drilling netop har fået forlænget en større kontrakt i Angola med to år, er markedet så presset, at det i værste fald kan betyde, at gruppens topchef, Nils Smedegaard Andersen, bliver tvunget til at skrotte sit overordnede mål om, at selskabet skal tjene 1 mia. dollars på bundlinjen i 2018.

Netop nu får Maersk leveret det første af to store boreskibe til en gabende tom ordrebog, mens det andet i rækken, der bliver leveret i november, ligeledes har en blank kalender. Ud over de to skibe har Maersk Drilling også boreriggen "Nan Hai", hvis kontrakt udløber til foråret.

- Det ser rigtig svært ud for Maersk Drilling i øjeblikket. Der er blevet bestilt meget kapacitet, der rammer markedet netop nu, hvor der er meget få ordrer. Der kommer til at gå tre-fire år, før der igen er balance i markedet og fornuftige rater, så Maersks målsætning for indtjeningen i Drilling kan meget vel blive skudt længere ud i fremtiden, siger analytiker Ricky Rasmussen fra Nykredit til Jyllands-Posten.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.