Mænds hukommelse er dårligere end kvinders

Forskning slår en gang for alle fast, at mænd generelt har en meget dårligere hukommelse end kvinder, og det er især på helt specifikke punkter, at de fejler.
Mænd og kvinder husker ikke lige godt, og det er mændene, som trækker det korte strå.
Mænd og kvinder husker ikke lige godt, og det er mændene, som trækker det korte strå. Scanpix.

Hvornår er det, lillemanden skal til læge næste gang? Hvornår har naboens datter fødselsdag, og hvilken weekend er det, der er familiesamling i sommerhuset?

Spørger du en mand, får du i de fleste tilfælde et meget andet svar, end hvis du spørger en kvinde. Han vil sikkert sige, at det aner han ikke noget om, eller han vil forsøge at gætte sig frem og ramme forkert de fleste af gangene. 

Mange kvinder vil derimod kunne fortælle, præcis hvilke datoer det drejer sig om, samtidig med at de kommer med alverdens bonusinformation, som de også lige har husket på. 

Sådan er det generelle billede, når det kommer til mænds og kvinders hukommelse, viser en undersøgelse i Journal of American Medical Association, skriver Magasinet Liv.

Studiet har kigget nærmere på forskellen mellem de to køn, og resultatet er ikke enstående, fortæller Albert Gjedde, professor i neurobiologi og farmakologi ved Københavns Universitet: 

- Mænd er ifølge flere studier generelt dårligere til at huske end kvinder. Forskellen mellem mænd og kvinder viser sig i otte ud af ni hukommelsestests, som bruges af psykologer og hjerneforskere.

Det er altså almindelig kendt blandt psykologer og hjerneforskere, at mænd ikke husker nær så godt, som kvinder gør. Det er også kendt, at det især er datoer, navne og planer, som mændene har svært ved at holde styr på.

En central del af hjernen er mindre

Det er meget let at blive irriteret på de mænd, der har svært ved at huske. Men de kan faktisk ikke selv gøre for det.

Studiet viser nemlig også, at en central del af mandens hjerne er mindre end kvindens. Og den del er forbundet med hukommelsen. 

Desuden spiller det også ind, forklarer studiet, at mænd mangler det kvindelige hormon østrogen, som også har en indvirkning på hukommelsen.

Mændene er altså dårligt hjulpet på vej, når det kommer til at holde styr på familiekalenderen, og dét er måske værd at have i tankerne, hvis man skulle få lyst til at blive sur på ham derhjemme.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.