Mænd skyder mod politiet i Sydfrankrig

Der er blevet skudt mod politiet med automatvåben i Marseille, hvor Frankrigs premierminister er på besøg.
Der bor omkring 7000 mennesker i det område, hvor maskerede mænd har åbnet ild.
Der bor omkring 7000 mennesker i det område, hvor maskerede mænd har åbnet ild. Foto: Bob Edme/AP

Maskerede mænd, bevæbnet med automatgeværer, har affyret skud i den sydfranske by Marseille, hvor landets premierminister Manuel Carlos Valls kommer på besøg senere mandag, oplyser en politikilde.

Øjenvidner ringede til politiet efter episoden og sagde, at maskerede mænd skød op i luften med Kalasjnikov-stormgeværer i en af Marseilles forstæder, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge en AFP-fotograf på stedet, så rykkede elitestyrker fra det franske politi ind i ejendommen La Castellane, som er kendt for at være et sted, hvor der omsættes narkotika.

Skyderiet har angiveligt fundet sted i forbindelse med et skænderi mellem to bander på seks til 10 mand, skriver avisen Le Figaro om episoden i den franske havneby ved Middelhavet.

Voldshandlingerne i den berygtede ejendom, hvor en 25-årig blev dræbt under et opgør i forrige måned, finder sted samme dag, som den franske premierminister besøger byen.

Marseille har i flere år været plaget af udbredt banderelateret brug af skydevåben.

Politiet siger, at mange drab i byen sker i forbindelse med krige om territorier blandt adskillige rivaliserende bander, som kæmper om kontrollen over narkosalget i byens fattigste kvarterer.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.