Mænd der gifter sig med kloge kvinder lever længere

Et langt og sundt liv er åbenbart fortjenesten, hvis en mand gifter sig med en klog kvinde, siger videnskaben.
Mænd med kloge koner lever længere.
Mænd med kloge koner lever længere. Scanpix.

Det kan betale sig at gå efter intelligens frem for skønhed, når mænd skal vælge deres fremtidige partner, viser undersøgelser lavet af Arberdeen Universitet. 

Vælger du en klog kvinde, får du et længere liv med mindre risiko for at udvikle demens, skriver iheartintelligence.com

- Den ene ting, som en mand aldrig får at vide, at han skal gøre, hvis han vil leve et længere liv, er det, han bør gøre. Han bør gifte sig med en intelligent kvinde. Der er ingen bedre beskyttelse mod demens end intelligens, siger professor Lawrence Whalley fra Arberdeen Universitet. 

Professoren har været med til at forske i mænds levealder, og her er han og de andre forskere altså komme frem til de opsigtsvækkende resultater.

Bag resultatet foreligger en masse studier og undersøgelser, som alle peger på, at en mand med en klog kvinde lever længere og er bedre beskyttet mod alzheimers og demens, end andre mænd.

Men ikke nok med det, så vil en mand gift med en klog kvinde også leve et mere tilpas og glad liv. 

Det er altså en win-win situation for manden.

Kvinden udfordrer manden

Tidligere har studier vist, at krydsord, spil og anden hjerneaktivitet er med til at udskyde alzheimers og demens, og på mange måder fungerer det på samme måde med en klog kvinde.

En klog kvinde vil være mere tilbøjelig til at udfordre sin mand i det daglige. Hun vil opmuntre ham til at søge viden, udvikle sig og have en hverdag med indhold i. Det er alt sammen med til at skabe værdi i dagligdagen, men det holder også mandens hjerne i gang, viser studiet.

En mand, der vælger at gifte sig med en klog kvinde, kan altså se frem til et glad liv med fordele både fysisk og psykisk. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.