Madspild: Vi kunne brødføde 1 million flere mennesker

Vi er blevet mere bevidste om at komme madspild til livs, men danskerne smider stadig så meget mad ud, at vi kunne bespise 1. million mennesker yderligere hver dag.
Der smides 540.000 tons spiselig mad ud hvert år i Danmark.
Der smides 540.000 tons spiselig mad ud hvert år i Danmark. Foto: Colourbox

Måske har du lagt mærke til at flere supermarkeder sælger billige fødevarer, der er på vej mod sidste salgsdato. Det gør de selvfølgelig af egne økonomiske hensyn, men også fordi der er kommet et større fokus på madspild i de senere år.

Vi er dog langt fra målet her i Danmark, for vi smider stadig svimlende 540.000 tons mad ud hvert år. Mens supermarkederne er blevet bedre til at bekæmpe madspildet, er der stadig lang vej endnu i de danske hjem.

Her foregår nemlig 237.000 tons af det samlede madspild. Alene det anslås at løbe op i 16. milliarder kroner årligt:

"Vi smider alle mad ud, der svarer til hver femte indkøbsvogn, vi fylder i supermarkedet. Det koster os både tid og penge, og så er det et kæmpespild af resurser," fortæller Selina Juul, der står bag foreningen "Stop Spild af Mad", til Lokalavisen.dk.

Siden hun startede foreningen, har hun dog oplevet en stigende interesse for budskabet fra såvel forbrugere, politikere, supermarkeder og restaurenter.

De 540.000 tons mad vi årligt smider ud svarer til, at vi kunne bespise 1. million mennesker yderligere hver dag i Danmark.

Kilde: Lokalavisen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.