Madens minister glad for stjerner til Aarhus

Endelig får Michelin-guiden øje på de gode danske restauranter uden for København, siger fødevareminister.
- Jeg er glad for, at Michelin-guiden langt om længe har bevæget sig uden for København, siger Dan Jørgensen.
- Jeg er glad for, at Michelin-guiden langt om længe har bevæget sig uden for København, siger Dan Jørgensen. Foto: GORM BRANDERUP/POLFOTO

De nye danske Michelin-stjerner kan være med til at få omverdenens øjne op for, at madkulturen stortrives i Danmark.

Det siger fødevareminister Dan Jørgensen (S), efter at Michelin-guiden for første gang har uddelt stjerner til danske restauranter uden for København.

- Jeg er glad for, at Michelin-guiden langt om længe har bevæget sig uden for København, for der findes mange enestående restauranter på den anden side af Valby Bakke.

- Forhåbentlig kommer der endnu flere stjerner til i de kommende år, for potentialet er stort, siger Dan Jørgensen i en skriftlig kommentar.

I alt får 18 danske restauranter 21 stjerner i årets guide fra Michelin. Tre københavnske restauranter har nu to stjerner hver, mens tre restauranter i Aarhus for første gang har fået en stjerne.

Det er første gang, at restauranter uden for København får en plads i den prestigefulde guide til særligt gode restauranter, og det var på tide, mener Dan Jørgensen:

- Mange af de gode lokale råvarer, der er hjertet i det nye nordiske køkken, finder vi i høj grad uden for København. Der er masser af dygtige kokke, fødevareproducenter og ildsjæle, der hver dag arbejder og eksperimenterer med de gode danske råvarer.

Ministeren mener, at dansk gastronomi er ved at få en helt særlig status ude i verden:

- Tidligere var det dansk design, der var i front, og som stod for den rene og enkle kvalitet. Nu er det dansk gastronomi og nordiske råvarer, som omverdenen har fået øjnene op for.

- Vi har et rigtig godt kulinarisk ry ude i verden, og det bliver kun bedre, jo flere stjerner vi får, siger Dan Jørgensen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.