Må springe bleskift over: Mie er alene med 60 ældre

For ti år siden var der tre nattevagter til 60 plejekrævende ældre. Nu er det skåret ned til én, og det går ud over både de ansatte og de ældre beboere.
De gamle må vente med at komme på toilettet eller blive hjulpet tilbage i seng. Der er nemlig kun én nattevagt til 60 plejekrævende beboere.
De gamle må vente med at komme på toilettet eller blive hjulpet tilbage i seng. Der er nemlig kun én nattevagt til 60 plejekrævende beboere. Colourbox / Modelfoto

Skrøbelige ældre, der falder på vej ud af sengen. Forvirrede demente, der render rundt på gangen uden tøj på. Fyldte bleer, der skal skiftes. Og ind imellem aggressive beboere, der truer personalet.

Sådan fortæller sygehjælper Mie Svenningsen om arbejdsforholdene i plejeboligerne Kongsgården i Aarhus, hvor hun som nattevagt har ansvaret alene for 60 plejekrævende ældre. Det skriver Fagbladet FOA.

For ti år siden var der tre nattevagter til arbejdsopgaverne, men de to er skåret væk. Det er stressende for de ansatte, og samtidig må de ældre vente længe på hjælp i forskellige situationer, og bliver derfor ofte frustrerede, fortæller Mie Svenningsen til Fagbladet FOA.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.