Må du barbere dine ben hver dag?

Om lidt er det sæson for bare arme og ben. Det betyder for de fleste, at der skal barberes krop både her og der. Men er det en god idé at gøre det hver dag, eller skal du passe lidt på? Få svaret her.
Barberer du ben hver dag? Find ud af her, om det er en god idé eller ej.
Barberer du ben hver dag? Find ud af her, om det er en god idé eller ej. Scanpix

Solen titter frem, og det samme gør de vinterhvide arme og ben.

De har været pakket godt inde vinteren over, og det betyder sandsynligvis, at du er slækket lidt på hårtrimningen. Men måske har du lyst til at gøre noget ved det nu, hvor stængerne snart skal vises frem igen.

MEN er det overhovedet en god idé for dig at barbere ben, bikinilinje og armhuler hver dag?

Ja, det er ikke mindre smart end andre metoder, siger hudlæge Eli Synnøve Lilleskog fra Aleris medicinske center til kk.no.

Alle hår har nemlig en bestemt cyklus og den fortsætter uanset, om du barberer dine hår eller ej. Det kan virke som om, at håret vokser endnu hurtigere, når du fjerner det, men det gør det faktisk ikke, siger hudlægen:

- Hårstrå vokser 1-2 centimeter i måneden. Hvor langt håret bliver afhænger også af andre faktorer, som livscyklus på håret og genetiske ting.

Hårene kommer ikke samtidig

Hårene har samtidig en ulige vækst og det betyder, at de vokser ud på forskellige tidspunkter og derfor føles det ofte som om, at de bare vokser og vokser ligegyldigt hvor tit du barberer.

Men der er også stor forskel på hårvækst fra person til person, pointerer hudlægen.

Der findes folk, som har meget lidt. De kan nøjes med at barbere ben hver anden dag, hvorimod andre nærmest skal barbere dem igen om aftenen, hvis de har gjort det om morgenen.

Hun forklarer, at dine hår ikke som sådan bliver grovere, når du barberer frem for at vokse dem. De kommer ud lidt mere stive, men det er fordi, de er skåret over. Vokser du dem, så kommer der et nyt hår ud med en tyndere top. Det føles derfor blødere og mindre grov i strukturen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.