Lyver din partner? Dette skal du se efter

Hver anden lyver, viser undersøgelse. Så der er stor chance for, at der falder uskyldige hvide løgne af fra din partner - men det kan også være værre.
Hvis du tror næsen vokser, når en person lyver dig op i dit åbne ansigt, så tror du fejl. Det er nogle helt andre signaler du skal kigge efter. 
Hvis du tror næsen vokser, når en person lyver dig op i dit åbne ansigt, så tror du fejl. Det er nogle helt andre signaler du skal kigge efter. 
Foto: Scanpix/modelfoto

Man behøver ikke være professor i kropssprog for at afkode en løgn. Nogle kan nemlig bare ikke lyve uden at kroppen sender kraftige signaler om, at det de siger bare ikke passer.

Omvendt er nogle meget stærke til at afkode selv små bitte signaler om, at det der bliver sagt er løgn.

Det sidste kan være svært, men her får du tre gode tricks til at aflure om din partner lyver, når hun siger hun har siddet og sludret om gode franske film fra halvfjerdserne hele natten.

  1. Det er oplagt, at holde øje med øjnene. Hvis personen lyver, og derfor skammer sig, så kigger personen nedad eller væk.
  2. Ofte skifter vejrtrækningen, når vi er under pres. Når det er en direkte løgn, får kroppen et ekstra skud adrenalin. Pulsen går op, og lungerne skal mætte blodet med ilt. Derfor vil en person der lyver trække vejret dybt, når løgnen bliver sagt.
  3. Vi tænker ikke over det, men er vi under pres, vil vi gerne videre. Hvis vi gerne vil væk fra situationen, så peger ben og fødder væk - mod udgangen.
    Kilde: DR

Hver anden lyver

En undersøgelse, som Epinion har lavet for DR svarer 50 procent, at de har løjet over for en tæt relation for at holde på en hemmelighed.

I den forbindelse har Michael Sjøberg, ekspert i løgndetektion og kropssprogsanalyse, blandt andet sagt til DR, at når man fortæller en direkte løgn og siger: ”Nej, jeg har ikke gjort det", når sandheden er den modsatte, bliver det allertydeligst i forhold til tale og kropssprog.

Han tilføjer, at evnen til at lyve afhænger af, hvordan man er som menneske:

- Der kan være forskel, i forhold til hvor empatisk og moralsk du er. Jo større bliver reaktionen nemlig. Der er også forskel på den kulturelle ballast, og i subkulturer er det forskelligt, hvor slemt det opfattes at lyve, siger han til dr.dk.

Du kan læse mere om løgn og at lyve her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.