Lyst til fest - men på skrump? Læs med her

Kæmper du for at overholde den slanke og sunde linie? Men har du samtidig lyst til en tur i byen? Du kan godt feste, uden det går ud over sundheden ...
Du behøver ikke blive hjemme, blot fordi du vil leve sundt - du kan godt gå i byen og holde din diæt samtidig.
Du behøver ikke blive hjemme, blot fordi du vil leve sundt - du kan godt gå i byen og holde din diæt samtidig. Scanpix

Du har igen takket nej til at tage i byen med veninderne. Du magter ikke at spolere din ellers så sunde livsstil med alkohol, fed mad, drinks og burger på vej hjem. Det er ærgerligt, men et nødvendigt valg, tænker du.

Men sådan behøver det ikke at være – du kan godt være lidt sund og stadig tage i byen. Se her, hvordan du gør. Fitness- og ernæringsekspert John Rowley deler ud af sine tips på Huffington Post.

Lav en strategi

Beslut dig for en strategi, før du går ud af døren. Beslut at du vil have en sundere aften i byen end de gange, hvor du ellers er ligeglad.

Overvej hvilke ting, du skal stå fast på og hvilke få ting, du må synde med. Og lov så dig selv, at der ikke må laves om på den beslutning, som aftenen skrider frem.

Helt konkret kan du hjælpe dig selv sådan:
Sørg for ikke at stå eller sidde for tæt på maden, der hvor du er til fest eller et socialt arrangement. Vil du samtidig undgå, at du bliver draget af maden, så vær opsøgende og social, for det afleder dine tanker. Og spis hjemmefra, så du ikke dukker sulten op.

Vær opmærksom

Det kan være svært at være social, samtidig med at du skal koncentrere dig om at spise fornuftigt. Derfor er rådet klart og enkelt: Forsøg ikke at gøre begge dele samtidig.

Spis først og giv din mad opmærksomhed – på den måde undgår du at skovle for meget på tallerkenen, spise det hele og proppe dig med alt for mange usunde ting. Bagefter kan du snakke og fjante alt det, du vil.

Vær samtidig opmærksom på, at du ikke behøver spise chips og slik, blot fordi det står foran dig på bordet. Det samme gælder med drikkelse. Du behøver ikke drikke mange øl, fordi de står foran dig. Tag kun dem, du har besluttet dig for hjemmefra.

Du kan altså godt gå i byen og hygge dig med venner, så længe du planlægger på forhånd, følger den plan og er opmærksom på dit indtag af både mad og drikke. Tag lidt og nyd din aften.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.