Lyngby generobrer førstepladsen i 1. division

Lyngby og Vejle kæmper om topplaceringen i den næstbedste række. Søndag vendte Lyngby tilbage trods uafgjort.
Lyngby er tilbage på førstepladsen i den næstbedste række efter uafgjort i FC Vestsjælland.
Lyngby er tilbage på førstepladsen i den næstbedste række efter uafgjort i FC Vestsjælland. Foto: Carsten Bundgaard/free

Lyngby er tilbage i front af den næstbedste række, selv om Lyngby søndag måtte nøjes med uafgjort 1-1 ude mod rækkens bundprop FC Vestsjælland.

Dermed generobrer Lyngby førstepladsen i 1. division med 19 point for ti spillede kampe.

Resultatmæssigt blev det aldrig den dominans, som tabellen på forhånd lagde op til, og Lyngby skulle vente en time, før det lykkedes at få scoret ved angriberen Frederik Gytkjær.

Udsigten til de tre point blev dog bremset af hjemmeholdet, som fik udlignet til slutresultatet kort før tid ved Nikolaj Hansen.

Dermed har FC Vestsjælland fire point efter ti kampe.

Silkeborg smed også vigtige point til sidst i opgøret ude mod FC Roskilde, som var foran 1-0 allerede efter et par minutters spil.

Gæsterne kom tilbage og udlignede kort efter ved Nikolaj Ritter, mens Marcus Solberg bragte Silkeborg foran et par minutter før pausen.

Men to minutter før tid dukkede den tidligere FC Vestsjælland-spiller Jan Kristiansen op og spolerede sejrssangen for Silkeborg, der har et erklæret mål om at rykke tilbage i den bedste række i denne sæson.

Med resultatet ligger Silkeborg på ottendepladsen med 13 point for ti kampe - fem færre end Vendsyssel FF, der har spillet ni kampe.

I 0-0-opgøret mellem Fredericia og HB Køge var det mest dramatisk, at hjemmeholdet fik to mand vist ud og måtte spille de sidste 20 minutter med kun ni mand.

Lørdag spillede Vejle Boldklub og Vendsyssel FF uafgjort 1-1.

Både Vejle og Vendsyssel følger efter topholdet Lyngby på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Begge har 18 point - Vejle for ti kampe og Vendsyssel FF for ni kampe.

Tre hold rykker op i Alka Superligaen, når denne sæson er færdigspillet.


/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.