Lyngby-frue i panik: Skal min polske hushjælp have konfekt?

Skal jeg give min polske rengøringshjælp julegave, spørger en skyldbetynget kvinde fra Lyngby.
Hvis du ellers betaler din rengøringshjælp en ordentlig løn, behøver du ikke føle dig skyldig eller herskabs-agtig, lyder svaret til den nordsjællandske kvinde. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre.
Hvis du ellers betaler din rengøringshjælp en ordentlig løn, behøver du ikke føle dig skyldig eller herskabs-agtig, lyder svaret til den nordsjællandske kvinde. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre. Casper Christoffersen / Scanpix / Modelfoto

Er det god stil at give rengøringskonen julegave - og i så fald hvad?

Det dilemma har en 34-årig kvinde fra Lyngby skrevet om til Informations brevkasse.

- Ligesom mange andre kystbanesocialister har også jeg fået en polsk rengøringshjælp, der hver uge gør vores småbarnskaotiske lejlighed til et hyggeligt hjem igen, starter kvinden sit indlæg.

Hun skriver, at hun har det lidt dårligt med hele klasseproblematikken, og gerne vil vise, at hun sætter pris på sin rengøringskone - for eksempel ved at give hende noget konfekt i julegave.

I Informations brevkasse skriver to journalister hver sit svar på ugens spørgsmål. En af journalisterne beder denne uge Lyngby-kvinden om at glemme konfekten og den dårlige samvittighed, og i stedet give rengøringskonen en check og et telefonnummer til fagforeningen 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.