Lykketoft om Løkke-sviner: Derfor kaldte jeg ham for svindler

Forhenværende formand for Socialdemokraterne Mogens Lykketoft røg ud i et sandt stormvejr efter han i en tale skulle have kaldt Lars Løkke Rasmussen for en "lille svindler."
Mogens Løkketoft var mandag aften gæst i Natholdet på TV 2.
Mogens Løkketoft var mandag aften gæst i Natholdet på TV 2. Foto: Scanpix arkiv

Forhenværende formand for Socialdemokraterne Mogens Lykketoft røg ud i et sandt stormvejr, da det kom frem, at han i en tale ved sin 70-års fødselsdag i januar havde kaldt landets statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), for en "lille svindler". 

Han har hidtil ikke villet uddybe overfor pressen, hvad der lå til grund for udtalelsen - lige indtil mandag aften. 

Det skriver bt.dk.

Løkketoft var mandag aften gæst i Natholdet på TV 2, hvor vært Anders Breinholt ifølge BT fik en forklaring ud den erfarne politiker.

Årsagen skal ikke findes i billagssagerne, som nær havde kostet Lars Løkke formandsposten hos venstre i sommeren 2014.  

- Det handler jo nok mere om, hvad jeg har oplevet i forhandlinger med den nuværende statsminister i tidens løb, hvor jeg ikke altid synes, jeg er blevet behandlet godt, sagde Lykketoft ifølge BT og uddybede:

- Jeg har den der målestok på tingene, siger jeg så meget stille og roligt og diplomatisk, at efter de første 35 år i politik, der vurderer jeg nok så meget folk på, om jeg har kunnet stole på folk i forhandlingerne end om, hvad parti de kommer fra.

Lykketoft forklarede samtidig, at han ikke var særlig glad for den måde, en række Venstrefolk reagerede i dagene efter, hans tale var blevet lækket.

Det var Lykketoft selv, der sendte talen rundt på mail til gæsterne, der deltog ved fødselsdagsarrangementet. 

I Natholdet gjorde han det ifølge BT klart, at talen kun var tiltænkt de tilstedeværende, og at han bittert fortryder, han sendte den rundt.

  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.