Lykketoft: Mette F. - og ikke Thorning - skulle have været formand i 2005

Mette Frederiksen er den bedste til at sammenfatte, hvad Socialdemokratiet står for, mener Mogens Lykketoft.
Mette Frederiksen havde været en bedre S-formand i 2005 end Helle Thorning-Schmidt, mener Mogens Lykketoft.
Mette Frederiksen havde været en bedre S-formand i 2005 end Helle Thorning-Schmidt, mener Mogens Lykketoft. Fotomontage: Scanpix/arkiv

Formandsopgøret i Socialdemokratiet i 2005 endte langtfra med det resultat, som S-profilen Mogens Lykketoft (S) havde håbet på.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) slog den nuværende overborgmester i København Frank Jensen (S) – men ifølge Mogens Lykketoft skulle den dengang 27-årige Mette Frederiksen have været formand.

Mogens Lykketoft siger i et interview med Politiken, at han prøvede at overtale hende til at stille op.

- Jeg spurgte hende, om hun turde vove det, for jeg syntes, at det var den bedste idé. Det var det måske ikke for hende selv på det tidspunkt, siger Mogens Lykketoft til Politiken.

I weekenden bebudede han på Socialdemokratiets kongres, at han ikke ville genopstille ved næste Folketingsvalg. Han har i sin tid som folkevalgt selv været formand for Socialdemokratiet. Det blev han i 2002 – blandt andet for at gøde jorden for Mette Frederiksen som ny formand.

Mogens Lykketoft siger, at det for partiet havde været bedre med Mette Frederiksen som formand i 2005, fordi hun ifølge S-profilen er den bedste i den generation, han kender, til at sammenfatte, hvad Socialdemokratiet skal være.

På spørgsmålet: ”Så det havde været bedre end Helle Thorning-Schmidt, svarer han?” svarer han:

- Jeg synes, at det havde været den bedste løsning, svarer Mogens Lykketoft.

På kongressen i Aalborg sagde Mogens Lykketoft fra talerstolen, at han ikke genopstiller for 13. gang.

- Jeg har kæmpet for, forklaret, forsvaret og udviklet dette partis politik gennem over 50 år. I 35 år, halvdelen af mit liv, har jeg været valgt til Folketinget, sagde Mogens Lykketoft

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.