Lykketoft: Foghs politik byggede på illusionsmageri

"Anker Jørgensen var langt, langt mere ansvarlig," lyder skudsmålet.
- Det lykkedes Fogh at sælge en illusion om en ansvarlig økonomisk politik, siger Mogens Lykketoft.
- Det lykkedes Fogh at sælge en illusion om en ansvarlig økonomisk politik, siger Mogens Lykketoft. Foto: Scanpix/arkiv

Tidligere S-formand Mogens Lykketoft karakteriserer forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussens økonomiske politik som ét stort bluff-nummer oven på Fogh-interview. 

Det skriver Berlingske.

- Det lykkedes Fogh at sælge en illusion om en ansvarlig økonomisk politik, som i virkeligheden var dybt uansvarlig, og som var dømt til at give bagslag både for det danske samfund og for ham selv, hvis han var blevet som statsminister, siger Mogens Lykketoft, der i dag er formand for FNs generalforsamling, til Berlingske.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen forsvarer i forbindelse med et stort interview i søndagens Berlingske sin økonomiske politi gennem ti år som landets leder, og fortæller desuden, hvordan han bevidst snød sin socialdemokratiske modstander tilbage i valgkampen i 2005.

Fogh fortæller, hvordan han fik "et virkeligt skrabet budget" til at lyde af meget over for danskerne, da han på valgkampens første dag fremlagde et budget på 30 mia. kr., hvoraf de 24 mia. kr. skulle gå til velfærd. Budgettet blev dog alene så stort, fordi man gangede budgettet op over fire år. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.