Lupus hitter på Facebook: Snusede forbrydere op

Det firbenede medlem af politietaten i Nordsjælland var forleden på forbryderjagt med en makker, og det kan brugerne på Facebook god li'.
Flot, men farlig - i hvert fald farlig, hvis man er en forbryder på flugt ... Lupus gør sit arbejde godt.
Flot, men farlig - i hvert fald farlig, hvis man er en forbryder på flugt ... Lupus gør sit arbejde godt. Foto: Nordsjællands Politi

Den er kær og kvik - men er du en forbryder på flugt, kan du nok ikke se det søde ved schæferhunden Lupus (billedet).

Lupus 'arbejder' som politihund hos Nordsjællands Politi. Og skal man tro Facebook, er hunden ret så populært. Fotoet af hunden samt en update om en forbryderjagt, som vovsen var på forleden, er således blevet liket 1.221 gange i skrivende stund.

Den omtalte jagt fandt sted tirsdag i denne uge, hvor Lupus kom på job med sin kollega Buster. Sammen med deres hundeførere blev vovserne sendt efter de indbrudstyve, der netop var flygtet fra et indbrud. Indbrudstyvene var kørt væk i en bil, som de efterlod ved en tankstation i Stenløse, hvorfra de flygtede til fods.

Nordsjællands Politi beskriver i det populære opslag på politikredsens Facebook-side, at hundepatruljen ankom til tankstationen kort efter indbrudstyvene, og at Lupus og Buster så blev sendt på jagt.

"Buster fangede først én af indbrudstyvene i et buskads, og kort efter snuste Lupus sig frem til endnu en indbrudstyv, som også lå godt skjult i buskadset. Begge indbrudstyve blev anholdt og sigtet, og de blev fremstillet i grundlovsforhør i går."

I Nordsjællands Politi råder man over 20 politihunde. Alle hunde, som politiet bruger, kaldes politihunde, men de kan deles op i kategorierne patruljehunde, narkotikahunde og sprængstofshunde.

Patruljehunde er altid schæfere af hankøn - som Lupus og Buster - mens narkotikahunde og sprængstofshunde enten kan være af racen labrador retriever eller springer spaniel.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.