Lundbeck dropper lægemiddel mod slagtilfælde

Medicinalkoncernen dropper studie og nedjusterer forventninger til overskud med 300 millioner kroner.
Medicinalkoncernen Lundbeck nedskriver med 309 millioner kroner, efter at virksomheden stopper forsøg med at udvikle et lægemiddel til behandling af akut slgtilfælde.
Medicinalkoncernen Lundbeck nedskriver med 309 millioner kroner, efter at virksomheden stopper forsøg med at udvikle et lægemiddel til behandling af akut slgtilfælde. Foto: Logoer, hovedkvarter og bygninger/free

Den danske medicinalkoncern Lundbeck har besluttet at stoppe sine forsøg med at udvikle et lægemiddel til behandling af akut slagtilfælde.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse onsdag aften efter at have evalueret resultaterne fra studierne med midlet desmoteplase.

Den børsnoterede virksomhed advarede allerede i juni investorerne om, at projektet muligvis ville blive droppet. Og nu er dommen faldet:

- Efter evaluering af den samlede datapakke inklusive resultater fra Dias-4 for forsøgslægemidlet desmoteplase har Lundbeck besluttet at stoppe yderligere udvikling i iskæmisk slagtilfælde, skriver selskabet.

Selskabet tygger nu på, hvad der så skal ske med desmoteplase.

- Alternativer, inklusive afhændelse, vurderes på nuværende tidspunkt, skriver Lundbeck.

Beslutningen om at indstille forsøgene medfører en nedskrivning på 309 millioner kroner i regnskabet for fjerde kvartal. Derfor bliver skønnet for det primære driftsoverskud i år sænket med et tilsvarende beløb.

Tidligere ventede Lundbeck at få et driftsoverskud på op til 500 millioner kroner. Nu forventer selskabet et overskud på højst 200 millioner kroner i 2014.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.