Luksushotel ydmyger ammende mor

Amme-debatten raser endnu en gang. Denne gang er det luksushotellet Claridge’s i London, der får hug, efter en ammende mor har følt sig ydmyget.
35-årige Louise Burns blev bedt om at dække sig selv og barnet til med en stor serviet, mens hun ammede.
35-årige Louise Burns blev bedt om at dække sig selv og barnet til med en stor serviet, mens hun ammede. Privat / Twitter

"Vil du venligst lægge den her store stofserviet hen over dit barn, mens du ammer?" Det spørgsmål fik 35-årige Louise Burns til at græde, og hun følte sig så ydmyget, at hun ville forlade det fashionabel hotel Claridge’s i London, mens hendes mor og søster overtalte hende til at blive. Det skriver Berlingske.

I stedet lagde hun et billede op på Twitter af sig selv og barnet med og uden serviet, og det har fået de britiske kvinder op af stolene.

I weekenden demonstrerede omkring 40 mødre ved at amme foran hotellet under budskabet "Det er, hvad bryster er beregnet til, tumpe."

Politikerne har også blandt sig i debatten. Lederen af det højreorienterede parti, UKIP, har kaldt det "almindelig sund fornuft" at sætte sig hen i et hjørne, når man ammer, og kaldt det "et spørgsmål om gode manerer".

Det fik premiereminister David Cameron til at understrege, at det er "fuldstændig naturligt" at kvinder ammer, og at det er uacceptabelt, hvis de skal føle sig generet eller utilpas imens.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.