Lukket i sommerferien: Nyfødte babyer skal på landevejen

Barselsafsnittet ’Vuggen’ på Odense Universitetshospital holder lukket tre uger i sommerferien, fordi vikarer er for dyre. I stedet kan de nybagte mødre blive kørt til Svendborg Sygehus.
Førstegangsfødende kan blive indlagt to dage på et 'barselshotel' hvor der er hjælp og vejledning fra personalet. På Odense Universitetshospital lukker man afdelingen 3 uger i sommerferien, og derfor må de fødende tage til Svendborg efter fødslen.
Førstegangsfødende kan blive indlagt to dage på et 'barselshotel' hvor der er hjælp og vejledning fra personalet. På Odense Universitetshospital lukker man afdelingen 3 uger i sommerferien, og derfor må de fødende tage til Svendborg efter fødslen. Foto: Arkiv/Scanpix

Gravide kvinder på Fyn kan se frem til en køretur kort efter fødslen, hvis de skal føde i sommerferien. For barselsafsnittet på Odense Universitetshospital holder lukket i uge 27, 28 og 29, skriver tv2.dk.

Nybagte mødre bliver tilbudt to dage på et såkaldt barselshotel, hvis det er deres første fødsel. Men i de tre uger må kvinder, der har født i Odense, køre 45 minutter til Svendborg Sygehus kort efter fødslen, hvis de ønsker at gøre brug af tilbuddet.

Lige netop juli er den måned på året, hvor der er flest fødsler, men Odense Universitetshospital er nød til at holde styr på økonomien, forklarer chefjordemoder Anette Lund Frederiksen.

- Statistik set er det også det tidspunkt, hvor flest skal have afviklet deres ferie, og det koster for mange penge at indkalde vikarer, siger hun til tv2.dk.

Chefjordemoderen mener ikke, at de fødende får en dårligere service. De bliver tilbudt det samme, bare i Svendborg.

Det er 30-årige Stine Bech Aakerlund, der har termin i uge 28, dog helt uenig i. Hun havde glædet sig til at kunne benytte barselshotellet ’Vuggen’ på Odense Universitetshospital.

- Jeg er så frustreret og står med en følelse af, at der forskelsbehandles på et helt urimeligt grundlag. Jeg havde en forventning om, at det efterfølgende besøg på ’Vuggen’ gjorde, at jeg kunne være tæt på råd og vejledning, og derved selv få den ro, der – ifølge alle eksperter – skal til at skabe det afgørende bånd mellem forældre og barn, siger Stine Bech Aakerlund til tv2.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.