Lukker din arbejdsplads i julen? Så pas på tyvene!

Indbrudstyvene holder ikke juleferie - tvært imod. Det er højsæson for indbrud, og det gælder også julelukkede virksomheder.
Se på din virksomhed med en indbrudstyvs øjne, lyder rådet. Tyvens fjender er støj, synlighed og tid.
Se på din virksomhed med en indbrudstyvs øjne, lyder rådet. Tyvens fjender er støj, synlighed og tid. Colourbox

Det er ikke alle, der ser frem til at holde fri i juledagene. Indbrudstyvene ser frem til at gå 'på arbejde'. Julens mange helligdage er nemlig højsæson for indbrudstyveri – også i virksomheder.

I jule- og nytårsdagene står mange arbejdspladser uden opsyn i en længere periode. Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands politi til, at alle virksomheder og institutioner giver indbruds-sikringen en ekstra tjek inden juleferien.

En alarm er ikke nok

- Det handler ikke blot om at huske at sætte tyverialarmen til. Indbrudsalarmen kan måske afskrække enkelte indbrudstyve, men den holder ikke de professionelle indbrudstyve ude. En alarm kan blot fortælle, at det, vi frygtede, nu er sket. Inden vagtmanden dukker op, kan både tyv og værdifulde ting være væk, siger Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

De gode råd

Derfor lyder anbefalingen, at virksomheder også sætter fokus på basal sikring og tænker sig godt om.

Se på din virksomhed med en indbrudstyvs øjne, lyder rådet. Tyvens fjender er støj, synlighed og tid. Sørg for at gøre tyvens arbejde, så besværligt som muligt med bl.a. gode låse og effektive vinduessikringer. Frist ikke svage sjæle, siger man. Derfor skal man undgå at lade bærbar pc’er og andre let omsættelige varer stå frit fremme lige inden for vinduet. Der sker smuttere op til jul, så tjek lige alt en ekstra gang, inden virksomheden lukker helt ned før helligdagene!

Politiet har sammen med flere udgivet en Sikringsmanual, der kommer hele vejen rundt om sikringen lige fra, hvem der er sikringsansvarlig, risikoområder og mærkning af værdigenstande i virksomheden. Manualen findes bl.a. her: www.itd.dk.

Brandsikring af affaldscontainere

Også boligforeningerne har sammen med virksomhederne en opgave. I jule- og nytårsperioden svulmer affaldscontainere i beboelsesområder med brugt julepapir og kasserede juletræer. Men der risikerer også at havne fyrværkeri blandt det brændbare indhold eller der bliver sat ild til affaldet. Derfor er det særlig vigtigt at holde containerne aflåste - specielt i dagene omkring nytår.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.