Lukas Graham vælger udlandet fremfor Danmark

Forsanger i Lukas Graham, Lukas Forchhammer, aflyser dansk koncert for at benytte en "unik mulighed" i udlandet.
Lukas Graham-frontmanden aflyser sin koncert på Tønder Festival til fordel for et projekt udenfor landets grænser.
Lukas Graham-frontmanden aflyser sin koncert på Tønder Festival til fordel for et projekt udenfor landets grænser. Foto: Ivan Riordan Boll/POLFOTO

År 2016 har været tætpakket med shows for danske Lukas Graham, der for alvor har slået igennem med singlen "7 Years" og en international albumudgivelse.

Men forsanger Lukas Forchhammer er sulten efter mere succes i udlandet, og derfor dropper han nu en dansk koncert. Det siger han i en pressemeddelelse fra Tønder Festival.

- Der er opstået nogle unikke muligheder internationalt, som jeg ikke kan takke nej til. Dette er jeg frygtelig ked af, for jeg elsker Tønder. Men jeg regner stærkt med at vende tilbage næste år, forklarer sangeren.

Lukas Graham-frontmanden skulle have optrådt på Tønder Festival den 26. og 27. august i en særlig performance med blandt andet Leonard Podolak, Sara Lee Guthrie og Jordan McConnell.

Men nu står det altså klart, at der er noget stort i gære for sangeren, der endnu ikke har afsløret, hvad de "unikke muligheder" betyder.

Tønder Festival har allerede fundet en erstatning til fredagens hul i tidsplanen, som nu vil blive udfyldt af gruppen Folkeklubben.

Men den anden koncert, som skulle finde sted lørdag på festivalens Open Air-scene, mangler stadig en afløser.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.