Lukas Graham i kamp mod Bieber i prestigefyldt prisshow

Danske Lukas Graham modtager flere nomineringer til MTV Europe Music Awards, blandt andet for bedste sang.
Tidligere i år blev "7 Years"-stjernerne hædret af MTV, da de var blandt de nominerede til prisen som bedste nye kunstner til MTV Video Music Awards.
Tidligere i år blev "7 Years"-stjernerne hædret af MTV, da de var blandt de nominerede til prisen som bedste nye kunstner til MTV Video Music Awards. Foto: Eduardo Munoz/Reuters

Lukas Graham er skudt til tops på den internationale stjernehimmel, og det bliver nu for alvor slået fast med nomineringerne til dette års MTV Europe Music Awards.

Lukas Graham skal op mod de helt tunge drenge, når megahittet "7 Years" kæmper mod Justin Biebers "Sorry", Adeles "Hello", Rihanna og Drakes "Work" og Seeb-remixet af den populære Mike Posner-sang "I took a pill in Ibiza" om at blive årets bedste sang.

Foruden den ekstremt prestigefyldte nominering, er Lukas Graham også nomineret til bedste nye kunstner og bedste gennembrud.

Det er altså hele tre nomineringer, som Christiania-drengen og hans band har hevet hjem. Men det kan godt gå hen og blive fire.

I sidste uge afslørede MTV i en pressemeddelelse, at Lukas Graham skulle konkurrere med blandt andet MØ, Christopher og Gilli om at være den bedste danske kunstner ved MTV Europe Music Awards 2016.

De har nu også løftet sløret for, at den danske wildcard-nominerede til prisen er Youtube-fænomenet Benjamin Lasnier.

Vinderen af den bedste danske kunstner går videre i ræset til at blive nomineret til årets bedste europæiske kunstner.

I slutningen af august blev "7 Years"-stjernerne også hædret, da de blev nomineret til de bedste nye kunstner til MTV Video Music Awards. Her gik statuetten dog til gruppen DNCE.

MTV Europe Music Awards 2016 løber af stablen den 6. november i den hollandske storby Rotterdam.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.