Luis Figo trækker sig fra Fifa-præsidentvalg

Luis Figo valgte torsdag at trække sit kandidatur til posten som Fifa-præsident ved valget den 29. maj.
Med Luis Figos meddelelse torsdag, har nuværende præsident i Fifa, Sepp Blatter, kun Ali bin al Hussein tilbage at slås med om en ny periode på posten.
Med Luis Figos meddelelse torsdag, har nuværende præsident i Fifa, Sepp Blatter, kun Ali bin al Hussein tilbage at slås med om en ny periode på posten. Foto: Jorge Saenz/AP

Den tidligere storspiller Luis Figo meddelte torsdag, at han trækker sig fra det forestående valg til præsidentposten i det internationale fodboldforbund (Fifa).

- Efter en personlig refleksion med to andre kandidater i processen, mener jeg ikke, at der er tale om et normalt valgforløb den 29. maj.

- Og da det er tilfældet, så skal man ikke regne med mig, siger skriver Luis Figo på Facebook.

Portugiseren skyder i det hele taget med skarpt mod hele det internationale fodboldsystem fra Fifa til flere af de nationale fodboldforbund og de mennesker, der står i spidsen for det hele.

- Over de seneste fire måneder har jeg ikke alene været vidne til et ønske om forandring, jeg har også oplevet flere episoder over hele verden, der bringer skam over alle de, som ønsker, at fodbolden er fri, ren og demokratisk.

- Jeg har med mine egne øjne oplevet præsidenter fra forbund, som den ene dag sammenlignede Fifa-ledere med de rene djævle, hvorefter de samme personer er gået på scenen og offentligt har sammenlignet de samme personer med selveste Jesus Christ.

- Det er ikke noget, jeg er blevet fortalt. Det er noget, jeg har oplevet med mine egne øjne, skriver Figo.

Figos beslutning kommer samme dag, som hollandske Michael van Praag valgte at trække sig som kandidat til præsidentposten.

Med Luis Figo ude af præsidentvalget, står kampen om præsidentposten nu mellem den nuværende præsident, Sepp Blatter, og Ali bin al Hussein.

Præsidentvalget i Fifa finder sted 29. maj.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.