Lugter dit køleskab, når du åbner det?

Rammer en hørm dig hver gang, du åbner køleskabet, så kan du nemt gøre noget ved det. Du skal bare gøre dette.
Der kan være flere grunde til, at dit køleskab lugter dårligt.
Der kan være flere grunde til, at dit køleskab lugter dårligt. Foto: Colourbox

Du har pølse, mælk, ost, smør, æg, leverpostej, rester fra dagen før og meget mere liggende i dit køleskab. Tilsammen kan det skabe en grim lugt i dit køleskab, og lige meget hvor ofte du tørrer det over, så går lugten ikke væk. Men giv ikke op for goodhousekeeping.com har samlet en håndfuld gode råd til dig.

Pak det ind flere gange
Har du skåret mad ud, som du har planer om at gemme til dagen efter, så er det noget af det, der lugter værst i dit køleskab. Ost, der er skåret ud, snittede løg eller hakket hvidløg er ting, der kan lugte meget grimt og her er det vigtigt at forebygge. Pak tingene ind og pak dem så ind igen og afslut med en tæt pose eller en boks, der kan holde den sidste lugt væk.

Må man stille en halvtom dåse med torskerogn i køleskabet? Få svaret på det og hvordan man ellers  opbevarer mad korrekt – læs hvordan på isabellas.dk

Du skal altså gøre rent
Du kan ikke undgå det. Du er nødt til at rengøre dit køleskab jævnligt, hvis du vil holde det fri for lugte. Tjek om der er spildt juice eller mælk, som ligger i bunden og lugter, eller om toppen er smurt ind i kødrester, for selvom der kun er lidt af det, så lugter det og så skal det tørres væk.

Erkend når det er nok
Du kan godt forebygge lugten i køleskabet ved at stille en lille åben boks med natron på en af hylderne. Det vil fjerne en del af lugten, men det er ikke altid nok. Erkend derfor hvis lugten i køleskabet har taget overhånd, tøm det, gør det rent og lad det stå åbent og ubrugt i hvert fald i 24 timer, så vil lugten være væk og du kan begynde forfra.

Hold madrester for sig selv
Har du mad tilovers fra aftensmaden, som du gerne vil gemme og derfor stiller i køleskabet, så vær bevidst om hvor det står. Du skal ikke stille mad, der stadig er lidt varm, ved siden af mælken eller andet der kan blive surt. Varmen fra resterne kan nemlig gøre, at mælken kommer til at lugte grimt i køleskabet.

Skal rugbrød i køleskabet? Få svaret på soendag.dk

Pak dit kød væk
Skal du have kød i dit køleskab, så sørg for at det ligger nederst i en boks for sig. Det kan nemlig lugt grimt og få andre ting til at lugte, hvis saften fra kødet løber ud af pakker og ud i køleskabet. Er det isoleret, så er det nemmere at gøre rent.

Hold øje med dine isterninger
Er du en af dem, der har dine isterninger i en åben boks, så sørg for at holde øje med, om der samler sig ting i/ovenpå den. Det sker nemlig oftere en du tror, at der render væske ud fra ting i fryseren, som kan sætte sig på isen. Gør der det, så skal alt tørres af og isen skal smides ud.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.