Lufthavn om Ryanair: Ellers tak, bliv væk

Shiphol-lufthavnen i Amsterdam ønsker ikke, at Ryanair får base der. - Vi er en anstændig kvalitetslufthavn, siger strategirådgiver.
Schiphol-lufthavnen i Amsterdam ønsker ikke at Ryanair får base. Her vil man hellere være en kvalitetslufthavn med et stærkt netværk.
Schiphol-lufthavnen i Amsterdam ønsker ikke at Ryanair får base. Her vil man hellere være en kvalitetslufthavn med et stærkt netværk. Foto: Thomas Lekfeldt/Arkiv/Scanpix

Københavns Lufthavn tog imod de irske lavpriskonger med åbne arme, da Ryanair sidste år annoncerede, at de ville have base i lufthavnen. Men andre steder er man mindre begejstrede for at få selskabet ind.

Det gælder Amstersdams Shiphol-lufthavn, skriver Check-In.

- Ryanair står ikke på vores ønskeliste. De bidrager ikke til at styrke Hollands konkurrencedygtighed, siger strategirådgiver Gerben Broekema til Check-In.

Han mener, at på kort sigt kan virke attraktivt med et vækstboom fra et lavprisselskab som Ryanair, men at det på længere sigt kan være skadeligt og “kannibalisere netværket.” Han fremhæver også risikoen for, at selskabet hurtigt lukker igen - når opstart-rabatten er udløbet.

I 2010 byggede Københavns Lufthavn en særlig lavpris-afdeling - CPH GO. Men det ønsker man ikke i Shiphol:

- Vi er en anstændig kvalitetslufthavn. Og Ryanair foretrækker ikke en Amsterdam-agtig lufthavn. De vil nok mere være interesserede i en regional lufthavn, siger Gerben Broekema til Check-In.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.