Lufthansa-strejke aflyser flyafgange i Danmark mandag

Det er ikke alle Lufthansas danske ruter, som bliver berørt af kabinepersonalets strejke.
Kabinepersonalet hos Lufthansa strejker stadig, og det vil berøre lufttrafikken i den kommende uge. De første afgange er nu aflyst mandag.
Kabinepersonalet hos Lufthansa strejker stadig, og det vil berøre lufttrafikken i den kommende uge. De første afgange er nu aflyst mandag. Foto: Boris Roessler/AP

Kabinepersonalet hos det tyske luftfartsselskab Lufthansa strejker, og det betyder, at Lufthansa mandag aflyser 14 afgange mellem Frankfurt og henholdsvis Billund og København.

Det skriver rejsesiden check-in.dk.

Det drejer sig om afgangene fra København klokken 07.55, 11.50, 13.55, 16.20 og 20.15 samt returflyvningerne fra Frankfurt klokken 09.40, 11.45, 14.05, 17.50 og 23.10.

Alle Lufthansas fire daglige afgange i hver retning mellem København og München er ikke berørt af strejken.

Ruten mellem Aalborg og Frankfurt bliver heller ikke berørt af strejken, så de to daglige afgange til og fra Nordjylland følger den sædvanlige plan.

Søndag var der ingen aflysninger i trafikken mellem Danmark og Tyskland, men lørdag var der 12 aflysninger fordelt på otte på København-Frankfurt og fire på Billund-Frankfurt.

Kabinepersonalet strejker, fordi de er utilfredse med besparelser, som Lufthansa foretager for at sænke sine omkostninger og stå stærkere overfor konkurrenterne.

Lufthansas datterselskaber, deriblandt Germanwings og Eurowings, berøres ikke.

Der er varslet en uges strejke fra kabinepersonalets side.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.